М'ясні кульки в тесті в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридли звичайні котлети, пропоную урізноманітнити це блюдо незвичайним видом. Для м'ясних кульок вам знадобляться всі ті ж продукти, єдине, додати потрібно тісто - листкове або дріжджове.
До речі, тісто для цього рецепта можна використовувати будь-який тісто - якщо часу мало, використовуйте готове листкове тісто, якщо часу більше і любите дріжджове тісто, то приготуйте його. А далі дивіться, як приготувати м'ясні кульки в тісті в духовці.
- Фарш - 400 грам
- Тісто листкове - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Перець духмяний мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можна брати курячий, яловичий, свинячий або змішаний. Можна в фарш додати цибулю, тоді блюдо вийде соковитіше. Фарсі сіль і poperčite, додайте паприку і добре перемішайте.
З фаршу сформуйте кульки розміром з волоський горіх.
Готове листкове тісто необхідно розморозити, злегка розкачайте в ширину, щоб зручніше було різати і розріжте на тонкі смужки (шириною 8-10 мм.).
Кожну смужку злегка розтягніть, щоб вона стала довшою і тоншою. Кожна кулька обмотайте тестом, але не дуже густо, оскільки тісто збільшиться в розмірі при запіканні.
Кожна кулька змастіть збитим яйцем, щоб готову страву мало гарний апетитний вигляд.
Запікайте кульки в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!