Курка в цибульному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Часом, щоб зробити оригінальне і смачне блюдо досить кілька простих інгредієнтів. Один з таких варіантів - це курка в цибульному соусі в домашніх умовах.
Класичний рецепт курки в цибульному соусі передбачає використання подрібненого в пюре лука в якості заправки. В даному варіанті основою для соусу буде дрібно рубаний лук з додаванням зеленого пір'я. Це дійсно дуже смачно і зовсім не складно.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Вершкове масло - 40 грам
- Цибулина - 1 штука
- Зелена цибуля - 30 грам
- Крем - 180 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. На сковороду відправити вершкове масло і розтопити його. Рецепт приготування курки в цибульному соусі передбачає використання рослинного масла, щоб не перебити ніжний вершковий смак соусу.
2. Курячі грудки вимити, просушити і відправити на сковороду. Смажити на середньому вогні до появи золотистої скоринки.
3. Потім акуратно перевернути грудки і продовжувати смажити з іншого боку.
4. Поки смажиться грудка, пір'я зеленої цибулі вимити і просушити. Розрізати вздовж, а потім нарізати дрібними кубиками. При бажанні можна зробити досить великі шматочки, розрізаючи пір'я з невеликим ухилом ножа.
5. Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. При бажанні можна відправити цибулю в блендер, щоб текстура соусу була більш однорідною.
6. На сковороду до обсмаженої грудях відправити цибулю або цибульне пюре.
7. Обсмажити трохи цибулю до м'якості.
8. Посолити і поперчити за смаком. Додати на сковороду сметану. При бажанні курка в цибульному соусі в домашніх умовах може протушкувати і без сметани, тоді необхідно додати на сковороду трохи бульйону.
9. Акуратно перемішати. Гасити на повільному вогні близько 5 хвилин і можна подавати блюдо до столу.