Баранина в винно-цибульному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що баранина має специфічний запахом. Щоб від нього позбутися, досить просто правильно замаринувати м'ясо. Для цього підійде вино і ріпчасту цибулю.
Щоб приготувати соковиту, м'яку і ароматну баранину, замаринуйте її у винному маринаді. М'ята додасть особливий смак. Завдяки провину, змішаного з медом, блюдо буде мати кисло-солодкий присмак. Щоб дізнатися, як приготувати баранину в винно цибульному маринаді, прочитайте цей рецепт.
- Баранина - 1 кілограм
- Мухобойка - 800 грам
- Вино біле - 250 мілілітрів
- Цибуля - 3 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- М'ята - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
У невелику миску влийте сухе біле вино. Потім додайте в нього рідкий мед і гарненько все перемішайте до однорідності.
Баранину вимийте і висушіть. Наріжте на невеликі шматочки і складіть в миску або каструлю. Потім очистіть і наріжте ріпчасту цибулю. Додайте до м'яса цибулю, сушену м'яту, перець і сіль. Все ретельно перемішайте.
Залийте все маринадом з вина і меду. Ретельно перемішайте і поставте в холодильник маринуватися на пару годин.
Змастіть форму для запікання олією, викладіть в неї баранину з маринадом. Накрийте фольгою і запікайте дві години на духовці при температурі сто вісімдесят градусів. Потім дістаньте м'ясо, наріжте хурму на шматочки, викладіть поверх м'яса і запікайте під фольгою ще півгодини.