Рецепт Баранина в винно-цибульному маринаді фото

Баранина в винно-цибульному маринаді
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ні для кого не секрет, що баранина має специфічний запахом. Щоб від нього позбутися, досить просто правильно замаринувати м'ясо. Для цього підійде вино і ріпчасту цибулю.

Щоб приготувати соковиту, м'яку і ароматну баранину, замаринуйте її у винному маринаді. М'ята додасть особливий смак. Завдяки провину, змішаного з медом, блюдо буде мати кисло-солодкий присмак. Щоб дізнатися, як приготувати баранину в винно цибульному маринаді, прочитайте цей рецепт.

  • Баранина - 1 кілограм
  • Мухобойка - 800 грам
  • Вино біле - 250 мілілітрів
  • Цибуля - 3 штуки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • М'ята - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
баранина в винно-цибульному маринаді - фото крок 1
У невелику миску влийте сухе біле вино. Потім додайте в нього рідкий мед і гарненько все перемішайте до однорідності.
баранина в винно-цибульному маринаді - фото крок 2
Баранину вимийте і висушіть. Наріжте на невеликі шматочки і складіть в миску або каструлю. Потім очистіть і наріжте ріпчасту цибулю. Додайте до м'яса цибулю, сушену м'яту, перець і сіль. Все ретельно перемішайте.
баранина в винно-цибульному маринаді - фото крок 3
Залийте все маринадом з вина і меду. Ретельно перемішайте і поставте в холодильник маринуватися на пару годин.
баранина в винно-цибульному маринаді - фото крок 4
Змастіть форму для запікання олією, викладіть в неї баранину з маринадом. Накрийте фольгою і запікайте дві години на духовці при температурі сто вісімдесят градусів. Потім дістаньте м'ясо, наріжте хурму на шматочки, викладіть поверх м'яса і запікайте під фольгою ще півгодини.

Схожі рецепти