Рецепт шашлику з курки в часниково-цибульному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Не всі знають, але поєднати приємне з корисним цілком можливо: і шашлик з друзями на природі поїсти, і фігурі не нашкодити.
Приготуйте смачний шашлик з курки для пікніка. Секрет - в маринаді. Дивимося рецепт.
- Куряче філе - 1500 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Помідори - 300 грам
- Спеції - 3 Ст. Ложки (я вважаю за краще суміш з чорного і червоного перцю, базиліка, каррі, kurkumи, кмин і сіль)
Починаємо з приготування м'яса до маринування. М'ясо повинно бути відокремлене від кісток і шкіри (я просто купую готове філе), кімнатної температури. Перед тим як його обробити на шматочки, обполіскувати водою.
Далі легкими рухами перетворюємо курячу грудку в рівні (або близькі до того) шматки. На відміну від свинини курку я ріжу трохи дрібніше (4х4 см приблизно), шматочки у мене виходять трохи плоскими. Грудка славиться тим, що при приготуванні швидко висихає, але ми цього не допустимо.
Дрібно нарізаємо помідори і відправляємо до м'яса. До речі, помідори можна подрібнити за допомогою блендера або комбаин. Помідорний сік зробить м'ясо соковитіше.
Далі подрібнюємо часник, нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо всі до м'яса. Часниково-цибулевий сік додасть курці приємний аромат і смак, а також зробить м'ясо ще м'якше.
Далі подрібнюємо часник, нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо всі до м'яса. Часниково-цибулевий сік додасть курці приємний аромат і смак, а також зробить м'ясо ще м'якше.
Останній штрих - спеції. Додаємо і ретельно перемішуємо, якщо помідори не дуже соковиті, можна додати трохи води. Закриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару-трійку годин. Взагалі курка маринується досить швидко, тому я не рекомендую залишати її в маринаді надовго. Солити краще в самому кінці.
Нанизуємо м'ясо на шампури. Я собі не зраджую - готую тільки на дерев'яних шампурах. Не спроста, до речі, деякий час тому, під час приготування шашлику, я вирішила його спробувати на предмет готовності і не просто надрізати або відірвати шматочок, а з шампура. Ще тиждень ходила в ролі Джокера на одну сторону з смужкою від кінчика рота і в бік по щоці - опіки ж так прикрашають жінку (сподіваюся табличку «сарказм» діставати не варто).
Відволіклися. Повертаємося до наших шашликів. Все в першій бойовій готовності: м'ясо вже на шампурах, а вугілля палають жаром - вперед готувати! Курка готується дуже і дуже швидко, тому вимагає пильності і трохи Поливаний водою (можна з оцтом). 10-15 хвилин і знімаємо.
Подавати в класичній річної манері - зі свіжими овочами або овочевим гарніром, приготованим на вугіллі (до речі, про це теж розповім, але пізніше). Відмінний дієтичний вечерю.
Смачного! Будьте в формі - їжте шашлики.
Смачного! Будьте в формі - їжте шашлики.