Сало в цибульному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Солоне сало - улюблене блюдо дуже багатьох. У домашніх умовах його готують все по-різному. І кожен рецепт по-своєму гарний. Спробуйте цей варіант, і вам він, безсумнівно, сподобається.
Кількість порцій: 12-14
- Свиняче сало свіже - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 4-5 кілограм (потрібна тільки цибулиння)
- Часник, головка - 1 штука
- Гострий перець - 4 штуки
- Сіль - 1 Склянка
- Чорний перець - За смаком
1. Сало перш потрібно вимити й обсушити. Розрізати шматок на 4 частини. Чи не відрізайте шкірку від сала.
2. Вам потрібна буде велика каструля. Налити в неї один літр води і висипати туди повний стакан солі. Перемішати, щоб вся сіль розчинилася. Воду закип'ятити. Потім в каструлю покласти половину цибулиння. До цього лушпиння потрібно добре промити. Зверху покласти наші шматки сала і закрити залишилася лушпинням. Прим'яти лушпиння. Вода повинна прикривати весь вміст каструлі. При необхідності долийте гарячої води з сіллю. Тримати каструлю на вогні близько 10 хвилин.
3. Зняти каструлю з вогню і укутати її рушником. Залишити в кімнаті на 12 годин. Після цього вийняти сало з каструлі і обсушити. Зубчики часнику розрізати навпіл. Нашпигувати кожен шматочок часником. Покласти в кожен шматок сала 1 гострий перчик і натерти перцем. Покласти сало в поліетиленовий пакет і в холодильнику протримати ще добу. Тепер можна їсти смачне гостреньке сало.