Курка в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Нескладне в приготуванні, але насичене, ароматне і соковите блюдо в чавунці. Уже хочете покуштувати? Тоді дивіться рецепт приготування курки в чавунці в духовці, готуйте і годуєте своїх рідних!
Опис приготування:
Дивлячись на чавунець, я згадую дитинство у бабусі в селі, грубку, топленого дровами і смачні страви, приготовані в цьому чавунці. Зараз в світі технологій про чавунець зовсім забули, а даремно. Адже в ньому можна приготувати відмінні, ароматні страви. Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування курки в чавунці в духовці. Курка виходить незвичайно ніжною і м'якою, просто пальчики оближеш!
- Курка - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Часник - 1-2 зубчиків (за смаком)
- Майонез - 2 Ст. Ложки (за смаком)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
Курку миємо й нарізаємо на частини. На добре розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо шматки курки.
Викладаємо обсмажену курку в чавунець.
Чистимо цибулю та моркву. Натираємо моркву на крупній тертці, цибулю нарізаємо, як подобається. Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді з рослинним маслом. Обсмажуємо хвилин 10, помішуючи. Потім додаємо подрібнений часник і смажимо ще хвилинку-дві.
Додаємо до овочів майонез, сіль, чорний перець. Можна додати ароматних трав. Перемішуємо все.
І викладаємо до курки в чавунець. Розподіляємо між шматками курки. Додамо півсклянки води, закриємо кришкою. Доводимо до кипіння на плиті.
А потім ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 75 хвилин.