Курка в чавунці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Простий, російська вечеря, як раніше в печі робили. Усе, що вам знадобиться - це курка, картопля і парочка овочів за смаком. Рекомендую рецепт приготування курки в чавунці з картоплею!
Один з основних плюсів цієї страви полягає в тому, що м'ясо з гарніром готуються разом. Таким чином, одним махом ви "вб'єте двох зайців" . А що вже говорити про готуванні в чавунці…пальчики оближеш! Так що швидше за дивіться, як приготувати курку в чавунці з картоплею.
- Курка - 300-400 грам
- Масло топлене - 2-3 Ст. Ложок
- Олія кукурудзяна - 1-2 Ст. Ложок
- Баклажан - 1 штука
- Морквина - 1-2 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Часник - 4-5 зубчиків

Підготуйте інгредієнти.
Курку поріжте шматочками, якщо у вас стегна - краще зрізати м'ясо з кістки. Фрукти чистою, поріжте досить крупно. Розігрійте духовку до 190 градусів.
Курку поріжте шматочками, якщо у вас стегна - краще зрізати м'ясо з кістки. Фрукти чистою, поріжте досить крупно. Розігрійте духовку до 190 градусів.

На дно чавунця налийте олію кукурудзяне, потім викладіть моркву, баклажани і курку.

Потім викладаємо крупно порізану цибулю і часник. Зверху - картоплю і пару ложок топленого масла.
Відправляємо все в духовку, накривши фольгою.
Відправляємо все в духовку, накривши фольгою.

Запікайте до готовності, приблизно годину, перевіряйте готовність в процесі. Можете вогонь зменшити.
Готову курку в чавунці з картоплею подавайте з овочами.
Смачного!
Готову курку в чавунці з картоплею подавайте з овочами.
Смачного!