Курка в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх власників аерогриля не треба пояснювати, яка апетитна скоринка завжди виходить у м'ясних страв. А курку запекти цілком для прикраси святкового столу сам Бог велів, правда? приступаємо!
Як вид, класичний рецепт курки в аерогрилі нічого в собі таємничого і складного не таїть, - технологія найпростіша, зате такий апетитною скоринки ви не отримаєте, готуючи іншим способом. Звичайно, якщо ви боїтеся, що курка в аерогрилі в домашніх умовах може недостатньо пропектися за цей час, - можете нарізати її порційними шматочками, і запікати вже так. Справа, як то кажуть, хазяйське! Але ціла курка, безумовно, буде виглядати більш святково.
- Курка - 2-3 штук
- Майонез - 150 грам
- Аджика - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики

1. Підготуємо інгредієнти. Курку обмиваємо і обсушуємо рушником, а часник пропускаємо через прес.

2. У миску з давленим часником додаємо майонез і аджику. Перемішуємо. Можна посолити і поперчити, якщо хочете.

3. Курку обмазуємо цим соусом, закриваємо тарілкою, і відправимо в холодильник на якийсь час. Чим довше маринується курочка, - тим вона буде смачніше.

4. Курячі тушки викладаємо на середню грати аерогрилю. Вибираємо максимальну температуру і швидкість обдування.

5. Через півгодини або сорок хвилин курочка вже буде виглядати так:

6. Дістаємо, пробуємо зубочисткою на готовність, і подаємо. Зазвичай цього часу вистачає з головою, але в залежності від потужності аерогрилю може час змінюватися.