Курка у вершках
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно простий рецепт, в якому, втім, є і секретний інгредієнт. Обов'язково спробуйте це божественне поєднання смаків і ароматів, і ви не пошкодуєте про витрачений час.
Курка, мабуть, то м'ясо, яке найчастіше зустрічається в нашому повсякденному меню, я думаю, справа тут в тому, що готується воно досить швидко і при цьому володіє приголомшливим смаком. Ну а якщо ви, як і я, любите курячу грудку, тоді я пропоную вам дуже простий рецепт курки в вершках, де ми якраз і будемо її готувати. У цій страві ви знайдете ідеальне поєднання інгредієнтів, які відмінно доповнюють один одного, і трохи алкоголю, щоб посилити смак страви. Так що якщо ви любите прості і швидкі рецепти, тоді я розповім вам, як приготувати курку в вершках, яка буде відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром.
- Грудка куряча - 700 грам
- Вершки 20-22% - 300 мілілітрів
- Горілка - 100 мілілітрів
- Перець червоний болгарський - 1 штука
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку грудку промиваємо і висушуємо паперовими рушниками, потім нарізаємо на невеликі шматочки. У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому м'ясо кілька хвилин до золотистого кольору.
Тепер виливаємо на сковороду горілку, смажимо курку ще хвилин 5, потім викладаємо нарізаний брусками перець, солимо і перчимо все, продовжуємо смажити пару хвилин.
Далі вливаємо вершки, перемішуємо все і тушкуємо курку на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.
Коли вершки загустеют, вимикаємо вогонь і подаємо курку з будь-яким гарніром, полив його соусом. Смачного!