Курка, тушкована в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Вельми апетитне і смачне блюдо. Курка у вершках виходить дуже ніжною і соковитою. Страва, хоч і не святковий, але цілком гідне. Таку курочку з задоволенням поїдять і дорослі, та діти.
Смачна і ніжна курка в вершковому соусі прекрасно підходить до будь-якого гарніру. Вона виходить дуже соковитою і навіть якийсь ніжно-молочної на смак. Її із задоволенням їдять навіть примхливі дітки. А приготувати таку страву зовсім нескладно, в цьому ви переконаєтеся, якщо прочитаєте рецепт, в якому я детально описав, як приготувати курку, тушковану в вершках.
- Курка - 700-800 грам
- Вершки - 250-300 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків (по бажанню)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Сухі пряні трави - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
Курку моєму і розрізаємо на шматки. Грудку і крильця я залишив на потім, мені цілком достатньо і цих шматочків.
Обвалюють шматочки курки в борошні, обсмажуємо на сильному вогні на рослинній олії. Обсмажуємо з усіх боків до рум'яної красивою скоринки.
Цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Якщо ви любите, щоб лука було побільше, можна додати, смак страви не постраждає. А тепер можна цибулю злегка обсмажити, а можна додати до курки ось в такому вигляді. Все залежить від вашого смаку. Я роблю і так, і так, в залежності від настрою.
Додаємо цибулю до обсмаженою шматочках курки, солимо, перчим, додаємо пряні трави. Заливаємо вершками і тушкуємо хвилин 40 від моменту закипання на повільному вогні під кришкою. Хв 10 до готовності додамо подрібнений часник.