Цвітна капуста тушкована в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста вже давно стала для нас звичайним овочем і її спокійно можна купити в будь-якому магазині. Пропоную приготувати кольорову капусту тушковану в вершках - дуже смачне, ніжне блюдо.
Цей чудовий рецепт приготування цвітної капусти тушкованої в вершках подобається абсолютно всім у моїй родині, тому я вирішила поділитися ним з вами. Звичайно ж, він дуже простий, але саме в цьому і полягає вся його принадність - ми витрачаємо пів години і мінімум інгредієнтів, а в результаті у нас виходить неймовірно смачна страва для всієї родини. Я завжди додаю в нього багато овочів, щоб смак і аромат був більш насичений, але основний продукт - це, природно, кольорова капуста, ну а ви можете сміливо експериментувати і додавати щось своє. А зараз я розповім, як зробити кольорову капусту тушковану в вершках за моїм рецептом.
1) У каструлю нам необхідно налити воду і поставити її на вогонь. Коли вода закипить, поміщаємо в каструлю качан капусти цілком. Варимо кілька хвилин, не більше 5.
2) Потім зливаємо воду і чекаємо, поки капуста трохи охолоне. Тепер можна акуратно розбирати її на суцвіття.
3) Ріпчасту цибулю і червоний перець дрібно нарізаємо, моркву тремо на крупній тертці. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані овочі. Потім перекладаємо їх в окрему тарілку, так як сковорода нам ще знадобиться.
4) Яйце розбиваємо в невелику мисочку, солимо і трохи збиваємо. Вмочуємо в цій суміші кольорову капусту і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
5) Складаємо всі інгредієнти в одну каструлю і заливаємо вершками. Тепер треба спробувати на сіль і спеції, при необхідності додати.
6) Каструлю накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Тушкуємо капусту з овочами на повільному вогні протягом 10-12 хвилин. Коли капуста стане м'якою, значить страва готова.
Ось такий простий і в той же час цікавий рецепт, сподіваюся, що він вам сподобався. Смачного!
- Цвітна капуста - 1 штука (середній качан)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйце - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1) У каструлю нам необхідно налити воду і поставити її на вогонь. Коли вода закипить, поміщаємо в каструлю качан капусти цілком. Варимо кілька хвилин, не більше 5.
2) Потім зливаємо воду і чекаємо, поки капуста трохи охолоне. Тепер можна акуратно розбирати її на суцвіття.
3) Ріпчасту цибулю і червоний перець дрібно нарізаємо, моркву тремо на крупній тертці. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані овочі. Потім перекладаємо їх в окрему тарілку, так як сковорода нам ще знадобиться.
4) Яйце розбиваємо в невелику мисочку, солимо і трохи збиваємо. Вмочуємо в цій суміші кольорову капусту і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
5) Складаємо всі інгредієнти в одну каструлю і заливаємо вершками. Тепер треба спробувати на сіль і спеції, при необхідності додати.
6) Каструлю накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Тушкуємо капусту з овочами на повільному вогні протягом 10-12 хвилин. Коли капуста стане м'якою, значить страва готова.
Ось такий простий і в той же час цікавий рецепт, сподіваюся, що він вам сподобався. Смачного!