Цвітна капуста тушкована з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Можна сказати, що це сезонне блюдо, і готувати його краще всього влітку, коли на городі дозріває урожай цвітної капусти і кабачків, тоді можна експериментувати і створювати кулінарні шедеври.
Я шалено люблю цей простий рецепт цвітної капусти тушкованої з кабачками, і не проходить жодного літа, щоб я не готувала це чудове блюдо. Мені дуже до душі поєднання кабачків і капусти, і у мене є дуже багато рецептів їх приготування, але сьогодні я пропоную вам найпростіший. Зазвичай я запікаю ці овочі разом в духовці під сметанним соусом, але на дачі у мене не дуже хороша плита, а духовка взагалі огидно працює, тому я пристосувала рецепт для сковороди - виходить не менш смачно. Ви, звичайно ж, можете додати в блюдо якісь овочі на ваш розсуд, але особисто мені більше подобається в такому вигляді. Отже, приступимо до справи, а ось і рецепт приготування цвітної капусти тушкованої з кабачками:
1) Зриваємо на городі, ну або купуємо, середній качанчик цвітної капусти. Потім розбираємо його на суцвіття і гарненько промиваємо.
2) Ріпчасту цибулю нарізаємо на дрібні кубики, а кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо квадратиками зі стороною близько 3 сантиметрів.
3) У каструльку або в глибоку сковороду складаємо всі інгредієнти, солимо і перчимо, додаємо трохи води і накриваємо кришкою. Тушкуємо овочі 20 хвилин на середньому вогні.
3) Потім додаємо сметану і готуємо ще 15 хвилин. Через 15 хвилин посипаємо нарізаною зеленню і тушкуємо до повної готовності хвилин 10-15.
В цілому на приготування у нас піде близько години, але смак виходить настільки відмінний, що безперечно варто витраченого часу. Приємного всім апетиту!
- Кольорова капуста - 1 штука (середній качан )
- Кабачок - 1 штука (середній)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Зелень свіжа - 20 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1) Зриваємо на городі, ну або купуємо, середній качанчик цвітної капусти. Потім розбираємо його на суцвіття і гарненько промиваємо.
2) Ріпчасту цибулю нарізаємо на дрібні кубики, а кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо квадратиками зі стороною близько 3 сантиметрів.
3) У каструльку або в глибоку сковороду складаємо всі інгредієнти, солимо і перчимо, додаємо трохи води і накриваємо кришкою. Тушкуємо овочі 20 хвилин на середньому вогні.
3) Потім додаємо сметану і готуємо ще 15 хвилин. Через 15 хвилин посипаємо нарізаною зеленню і тушкуємо до повної готовності хвилин 10-15.
В цілому на приготування у нас піде близько години, але смак виходить настільки відмінний, що безперечно варто витраченого часу. Приємного всім апетиту!