Рецепт Цвітна капуста в вершках фото

Цвітна капуста в вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Капуста, Вершки, Кольорова капуста
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Гарніри

Цвітна капуста в вершках - смачне блюдо, з насиченим креязикам смаком ніжної капусти і вершків, а також рум'яної сирної скоринкою. Блюдо запікається в духовці, а на його приготування піде півгодини.

Як приготувати кольорову капусту в вершках?

1. Капусту розділіть на суцвіття і промийте. Залийте промиті суцвіття водою всипте солі і доведіть до кипіння. Варіть протягом п'яти хвилин, після чого кольорову капусту перекладіть в холодну воду. Злийте.

2. Сир натріть на дрібній тертці. Можна використовувати не тільки жовті, але і м'які білі сири. Відмінно підійде Моцарелла.

3. Форму для випічки змастіть рослинною олією (можна замінити на вершкове). Викладіть в неї суцвіття цвітної капусти стеблинками вниз.

4. У глибокій мисці перемішайте тертий сир, вершки, сіль і перчик.

5. Цвітну капусту, викладену в форму, залийте сумішшю з вершків та сиру.

6. Випікайте кольорову капусту в вершках в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Скоринка капусти повинна бути рум'яною.

Готову страву вкрасти нарубленной петрушкою або іншою зеленню.

Подавайте кольорову капусту в вершках як гарнір до м'ясних, рибних страв і страв з птиці. Можна також подати кольорову капусту в вершках як самостійну страву.

Смачного!

  • Кольорова капуста (коб) - 1 штука (середньої величини)
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Сир - 100-150 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
Як приготувати кольорову капусту в вершках?

1. Капусту розділіть на суцвіття і промийте. Залийте промиті суцвіття водою всипте солі і доведіть до кипіння. Варіть протягом п'яти хвилин, після чого кольорову капусту перекладіть в холодну воду. Злийте.

2. Сир натріть на дрібній тертці. Можна використовувати не тільки жовті, але і м'які білі сири. Відмінно підійде Моцарелла.

3. Форму для випічки змастіть рослинною олією (можна замінити на вершкове). Викладіть в неї суцвіття цвітної капусти стеблинками вниз.

4. У глибокій мисці перемішайте тертий сир, вершки, сіль і перчик.

5. Цвітну капусту, викладену в форму, залийте сумішшю з вершків та сиру.

6. Випікайте кольорову капусту в вершках в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Скоринка капусти повинна бути рум'яною.

Готову страву вкрасти нарубленной петрушкою або іншою зеленню.

Подавайте кольорову капусту в вершках як гарнір до м'ясних, рибних страв і страв з птиці. Можна також подати кольорову капусту в вершках як самостійну страву.

Смачного!

Схожі рецепти