Цвітна капуста в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста в вершках - смачне блюдо, з насиченим креязикам смаком ніжної капусти і вершків, а також рум'яної сирної скоринкою. Блюдо запікається в духовці, а на його приготування піде півгодини.
Як приготувати кольорову капусту в вершках?
1. Капусту розділіть на суцвіття і промийте. Залийте промиті суцвіття водою всипте солі і доведіть до кипіння. Варіть протягом п'яти хвилин, після чого кольорову капусту перекладіть в холодну воду. Злийте.
2. Сир натріть на дрібній тертці. Можна використовувати не тільки жовті, але і м'які білі сири. Відмінно підійде Моцарелла.
3. Форму для випічки змастіть рослинною олією (можна замінити на вершкове). Викладіть в неї суцвіття цвітної капусти стеблинками вниз.
4. У глибокій мисці перемішайте тертий сир, вершки, сіль і перчик.
5. Цвітну капусту, викладену в форму, залийте сумішшю з вершків та сиру.
6. Випікайте кольорову капусту в вершках в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Скоринка капусти повинна бути рум'яною.
Готову страву вкрасти нарубленной петрушкою або іншою зеленню.
Подавайте кольорову капусту в вершках як гарнір до м'ясних, рибних страв і страв з птиці. Можна також подати кольорову капусту в вершках як самостійну страву.
Смачного!
- Кольорова капуста (коб) - 1 штука (середньої величини)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир - 100-150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
1. Капусту розділіть на суцвіття і промийте. Залийте промиті суцвіття водою всипте солі і доведіть до кипіння. Варіть протягом п'яти хвилин, після чого кольорову капусту перекладіть в холодну воду. Злийте.
2. Сир натріть на дрібній тертці. Можна використовувати не тільки жовті, але і м'які білі сири. Відмінно підійде Моцарелла.
3. Форму для випічки змастіть рослинною олією (можна замінити на вершкове). Викладіть в неї суцвіття цвітної капусти стеблинками вниз.
4. У глибокій мисці перемішайте тертий сир, вершки, сіль і перчик.
5. Цвітну капусту, викладену в форму, залийте сумішшю з вершків та сиру.
6. Випікайте кольорову капусту в вершках в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин. Скоринка капусти повинна бути рум'яною.
Готову страву вкрасти нарубленной петрушкою або іншою зеленню.
Подавайте кольорову капусту в вершках як гарнір до м'ясних, рибних страв і страв з птиці. Можна також подати кольорову капусту в вершках як самостійну страву.
Смачного!