Курка з грибами в вершках
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт курки з грибами в вершках, - нічого зайвого, тільки найніжніший смак курки в поєднанні з ароматними грибочками. Дуже добре підходить і в свято, і до простого обіду.
Таке блюдо, як курка з грибами в вершках в домашніх умовах дуже зручно готувати, - приготування багато часу не забирає, зате як же смачно виходить! До речі, я не люблю сильно насичений смак, тому і солі, і перцю, і приправ використовувала по мінімуму, - але вам ніщо не заважає додати, скажімо, лука, імбиру або свіжої зелені. Спробуйте, адже тепер і ви знаєте, як зробити курку з грибами в вершках!
- Куряче філе - 500 грам
- Печериці - 300 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Курку розморозимо, обмиємо і витріть рушником. Гриби миємо, чеснок чистим.
2. Курку розрізаємо на шматочки середнього розміру.
3. Відбиваємо молотком, присипавши сіллю і перцем.
4. Гриби нарізаємо, часник подрібнюємо.
5. На вершковому маслі обсмажуємо курку практично до готовності.
6. В окремій сковороді обсмажити гриби разом з часником.
7. З'єднуємо гриби з куркою, і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин. Я в цей момент скроплюю блюдо лимонним соком або соєвим соусом.
8. Заливаємо суміш вершками, зменшуємо вогонь, і під кришкою тушкуємо 5-10 хвилин. Готово!