Курка «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вам пропоную приготувати найпопулярніше японське блюдо. Це курка "теріякі" . Це такий спосіб обсмажування в спеціальному соусі. Його основа - соєвий соус, а інше - справа смаку.
Щоб курка "теріякі" вийшла смачною, потрібно зробити правильно соус. Для цього візьміть соєвий соус, мідь, сухий імбир, винний оцет і при бажанні приправи за смаком. Курка маринується в такому соусі близько 30 хвилин, після чого обсмажується і гаситься в соусі. Перед подачею посипте курочку кунжутом. Це чудовий і неповторний смак японської страви. Дивіться, як приготувати курку "теріякі", і готуйте із задоволенням!
- Куряче філе - 500 грам
- Соєвий соус - 200 мілілітрів
- Мелений імбир - 1 чайних ложок
- Мед - 2 чайних ложки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложок
- Кунжут - 1 Ст. Ложок
1. У соєвий соус додаємо мелений імбир, мідь, оцет і рослинне масло. Змішуємо всі і залишаємо на 10 хвилин. Тим часом нарізаємо куряче філе кубиками і відправляємо маринуватися в наш соус.
2. Ми залишаємо курку маринуватися близько 30 хвилин. Потім її можна обсмажувати.
3. Ідеально, якщо у вас є вок. Якщо ні, то обсмажуйте курку в глибокій сковороді, вийнявши її з соусу.
4. Коли наша курка придбає золоту скоринку, додаємо залишився після маринування соус і тушкуємо, поки він не википить. Не забувайте постійно помішувати філе.
5. Під час гасіння соус стане густим, тому тушкуйте курку на слабкому вогні, щоб вона не підгоріла.
6. У готовому вигляді курка "теріякі" виглядає дуже апетитно, а на смак вона просто ідеальна!