Рецепт Курка каррі в духовці фото

Курка каррі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал , Басматі
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт для любителів гостренького і шанувальників індійської кухні. Курка виходить дуже ароматною. Відразу готую і гарнір - рис басматі. Виходить ситно і смачно.

Опис приготування:

Курку треба обсмажити в спеціях, потім приготувати соус і запекти в ньому курку в духовці. Гарнір до курки каррі можна не готувати, у нас вже є в страві рис. Залишається тільки подати на стіл. Смачного!

  • Курка - 1 штука
  • Каррі - 4 чайних ложки
  • Перець кайенский - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Імбир свіжий - 3 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Рис басматі - 2 склянки
  • Кокосове молоко - 1, 5 склянки
  • Braai - За смаком
курка каррі в духовці - фото крок 1
Курку помийте, розріжте на шматки. Додайте до неї приправу каррі, кайенский перець і трохи солі.
курка каррі в духовці - фото крок 2
Розігрійте на сильному вогні глибоку жаровню. Додайте туди 2 столових ложки рослинної олії і обсмажте шматки курки з приправою до золотистої скоринки.
курка каррі в духовці - фото крок 3
Курку викладіть, замість неї відправте в жаровню дрібно порізану цибулю, видавлений часник і тертий імбир. Додайте ще трохи олії і обсмажуйте близько 5 хвилин.
курка каррі в духовці - фото крок 4
Потім додайте томатну пасту і готуйте ще хвилину.
курка каррі в духовці - фото крок 5
Потім в жаровню додайте промитий рис, кокосове молоко і півтори склянки води. Добре перемішайте і доведіть до кипіння.
курка каррі в духовці - фото крок 6
Після цього викладіть в жаровню обсмажену курку, накрийте кришкою і відправте в духовку на 25 хвилин при 200 градусах.
курка каррі в духовці - фото крок 7
Вийнявши з духовки, посипте курку зеленню кінзи.

Схожі рецепти