Рецепт Курка каррі з бананами фото

Курка каррі з бананами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Банан
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Це дуже незвичайне блюдо. У ньому переплітаються різноманітні смаки, а інгредієнти вдало доповнюють один одного. Таким блюдом ви обов'язково порадуєте і здивуєте гостей. Обов'язково спробуйте!

Щоб приготувати це смачне і незвичайне блюдо, вам знадобляться овочеві банани. Від звичайних вони відрізняються смаком і тим, що шкурка від м'якоті відходить не так просто. Тому такі банани легше чистити за допомогою ножа. Якщо вам стало цікаво, як приготувати курку карі з бананами, прочитайте цей рецепт.

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Молоко кокосове - 200 мілілітрів
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Імбир сухий - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 2 штуки
  • Банан плантан - 2 штуки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль, масло рослинне - За смаком
курка каррі з бананами - фото крок 1
Для цього рецепта використовується спеціальний овочевий банан, який називається плантан. Він широко поширений на території Азії. Його слід очистити і нарізати на шматочки середнього розміру.
курка каррі з бананами - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою і обсушити. Потім поріжте цибулю півкільцями.
курка каррі з бананами - фото крок 3
Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубати ножем. Вимийте перець чилі і наріжте його соломкою або кубиками. Попередньо краще видалити у перцю насіння.
курка каррі з бананами - фото крок 4
У сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його гарненько на плиті. Наріжте курячу грудку на невеликі кубики і обсмажте їх до золотистого кольору. Потім додайте банани і знову обсмажте, постійно помішуючи.
курка каррі з бананами - фото крок 5
Додайте до бананів і курці куркуму, каррі, імбир, подрібнений часник, нарізаний гострий перець чилі, півкільця цибулі. Обсмажуйте десять хвилин. Потім залийте все кокосовим молоком і тушкуйте п'ятнадцять хвилин до повної готовності.

Схожі рецепти