Курка каррі по-індійськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у нас на вечерю курка каррі по-індійськи. Не лякайтеся назви - практично ніяких дивовижних інгредієнтів для приготування цієї страви не буде потрібно, і за смаком - не дуже екзотичний.
Пропоную класичний рецепт курки каррі по-індійськи. Вперше я приготувала це блюдо не так давно. Чомусь довгий час мені не траплялося під руку кокосове молоко. Варто було б воно дешевше - все б готувала з ним, бо виходить неймовірно смачно. Але банку кокосового молока коштує відносно дорого, тому часто готувати не станеш. А так - блюдо просто чудове. По перше, смакова гамма більш насичена, ніж у страв європейської кухні, по-друге, готується воно протягом усього 15-30 хвилин. Читайте, як приготувати курку карі по-індійськи, і можливо вам теж захочеться її приготувати саме так!
- Куряча грудка - 500 грам
- Помідори - 5 штук (великі)
- Цибуля - 1 штука
- Ferry Масала - 5 чайних ложок
- Кокосове молоко - 500 грам
- Паличка кориці - 1 штука
- Кешью - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Помідори очищаємо від шкури (опускаємо в окріп на підлогу хвилинки), нарізаємо шматочками, видаляємо насіння і відправляємо в сковорідку з олією.
В томатну масу додаємо паличку кориці, гарам масала і сіль. Варимо на середньому вогні, щоб соус трохи Уваров (близько 15 хвилин).
Потім курячу грудку нарізаємо невеликими шматочками і разом з горіхами кладемо в томатний соус.
Наливаємо кокосове молоко, все перемішуємо і варимо ще 15 хвилин.
Подаємо курку карі з відвареним рисом. Смачного!