Курінaя печeнь в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати курячу печінку в духовці в сметанному соусі? Тут я розповім вам класичний рецепт цього улюбленого багатьма страви. Так що не нехтуйте субпродуктами. Готуйте їх просто і смачно.
Куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Підійде до абсолютно будь-якого гарніру. Це ніжне і ситне блюдо, просочене вершковим соусом, не залишить байдужим жодного любителя курячої печінки!
- Печінка куряча - 800 грам
- Крем - 400 грам
- Цибуля - 2.5 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1
Цибуля наріжте четвертькольцами і обсмажте на олії до м'якості. Викладіть окремо на тарілку.
2
Ретельно промийте печінку, виріже у неї жовчні протоки і наріжте її невеликими шматками. Обваляйте в борошні.
3
На сковорідці, в якій смажився цибулю, обсмажте печінку з усіх боків на сильному вогні хвилин 6. В кінці посоліть і поперчіть.
4
У змащену маслом форму для запікання викладіть печінку, а зверху - шар цибулі.
5
У сковороду з-під печінки вилийте сметану, приправити сіллю, поперчіть. Підігрійте сметану, помішуючи. Можна додати натертий сир, дрібно нарубані гриби і зелень.
6
Залийте сметаною печінку з цибулею. Зверху посипте меленими сухарями.
7
Запікайте в духовці при температурі 220-230 градусів 20 хвилин.
Куряча печінка, запечена в сметанному соусі, готова. Смачного!
Куряча печінка, запечена в сметанному соусі, готова. Смачного!