Рецепт Курінaя печeнь в духовці фото

Курінaя печeнь в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Куряча печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Як приготувати курячу печінку в духовці в сметанному соусі? Тут я розповім вам класичний рецепт цього улюбленого багатьма страви. Так що не нехтуйте субпродуктами. Готуйте їх просто і смачно.

Опис приготування:

Куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Підійде до абсолютно будь-якого гарніру. Це ніжне і ситне блюдо, просочене вершковим соусом, не залишить байдужим жодного любителя курячої печінки!

  • Печінка куряча - 800 грам
  • Крем - 400 грам
  • Цибуля - 2.5 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1
Цибуля наріжте четвертькольцами і обсмажте на олії до м'якості. Викладіть окремо на тарілку.
2
Ретельно промийте печінку, виріже у неї жовчні протоки і наріжте її невеликими шматками. Обваляйте в борошні.
3
На сковорідці, в якій смажився цибулю, обсмажте печінку з усіх боків на сильному вогні хвилин 6. В кінці посоліть і поперчіть.
4
У змащену маслом форму для запікання викладіть печінку, а зверху - шар цибулі.
5
У сковороду з-під печінки вилийте сметану, приправити сіллю, поперчіть. Підігрійте сметану, помішуючи. Можна додати натертий сир, дрібно нарубані гриби і зелень.
6
Залийте сметаною печінку з цибулею. Зверху посипте меленими сухарями.
7
Запікайте в духовці при температурі 220-230 градусів 20 хвилин.
Куряча печінка, запечена в сметанному соусі, готова. Смачного!

Схожі рецепти