Кролик Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
М'ясо кролика ніжне, дієтичне, легке, смачне. Його можна гасити, смажити, варити…А можна використовувати рецепт, як приготувати кролика від Юлії Висоцької. Біле вино і розмарин - це бомба!
Опис приготування:
М'ясо кроля маринується у вині, тому після запікання воно просто тане в роті. Чебрець і розмарин дають таке неперевершений аромат, що всі почнуть випрошувати у вас рецепт. Просто і швидко - святковий або романтичну вечерю у вас на столі.
- Кролик - 1-1, 5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Картопля - 2-3 штук
- Вино біле - 1 Склянка
- Розмарин - 2 штуки (гілочки)
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
- Маслини - 100 грам
1
Кролика помийте, просушіть паперовими рушниками. Наріжте на порційні шматочки.
2
Видавіть часник або натріть його на дрібній тертці. Змішайте його з чебрецем і розмарином, натріть цією сумішшю м'ясо.
3
Перекладіть м'ясо в глибоку ємність і залийте її вином. Щільно закрийте кришкою і поставте на 3 години маринуватися в холодильник.
4
Моркву і картоплю наріжте великими шматочками, цибуля - півкільцями. Обсмажте їх на оливковій олії близько 5 хвилин.
5
Викладіть овочі в жароміцних форму для запікання, потім покладіть на них м'ясо. Залишки маринаду полийте зверху.
6
Запікайте кроля в духовці протягом 40 хвилин при температурі 190 градусів, накривши форму фольгою. Потім збільшіть нагрів до 220 градусів і зніміть фольгу.
7
Коли у м'яса з'явиться рум'яна кірочка, блюдо буде готово! Прикрасьте його маслинами і подавайте в гарячому вигляді.