Кролик в воке
(покроковий рецепт з фото)
Чудове і смачне блюдо, яке можна подати і на сімейну вечерю, і навіть на святковий стіл.
Смачне і дієтичне м'ясо кролика користується популярністю в багатьох країнах. Я пропоную вам простий рецепт приготування кролика в воке. Готується м'ясо буде порівняно швидко, вийде м'яке і ніжне м'ясо зі смачною підливою. Розповідаю, як приготувати кролика в воке.
1. М'ясо кролика добре вимити і розрізати на порційні шматки.
2. Змішати борошно, пів чайної ложки солі і перець.
3. Ставимо розігріватися вок з рослинним маслом. Коли масло добре розігріється, додаємо до нього вершкове.
4. Обвалюють в борошні шматки кролика і обсмажуємо в воке з усіх боків до рум'яного кольору. Викладаємо обсмажене м'ясо в окремий посуд.
5. Бекон нарізаємо на невеликі шматочки і злегка обсмажуємо в маслі, що залишився після смаження кролика.
6. Додаємо до бекону нарізані часник, гриби, Luk-salotų, морква і селера і обсмажуємо кілька хвилин на сильному вогні.
7. Наливаємо до овочів вино і уварюємо, щоб рідина зменшилася приблизно наполовину.
8. Викладаємо в вок до овочів шматки кролика, додаємо бульйон або воду.
9. Коли закипить - додаємо вершки, чебрець, лавровий лист, перець.
10. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 50-60 хвилин.
Ну от і все, кролик в воке готовий. Подавайте з будь-яким гарніром і насолоджуйтеся смаком
- Крольчатина - 700 грам
- Бекон - 75 грам
- Гриби - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Luk-salotų - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вино біле - 150 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Чебрець - 1 щіпка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - 2 щіпки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Бульйон або вода - 400-500 мілілітрів
1. М'ясо кролика добре вимити і розрізати на порційні шматки.
2. Змішати борошно, пів чайної ложки солі і перець.
3. Ставимо розігріватися вок з рослинним маслом. Коли масло добре розігріється, додаємо до нього вершкове.
4. Обвалюють в борошні шматки кролика і обсмажуємо в воке з усіх боків до рум'яного кольору. Викладаємо обсмажене м'ясо в окремий посуд.
5. Бекон нарізаємо на невеликі шматочки і злегка обсмажуємо в маслі, що залишився після смаження кролика.
6. Додаємо до бекону нарізані часник, гриби, Luk-salotų, морква і селера і обсмажуємо кілька хвилин на сильному вогні.
7. Наливаємо до овочів вино і уварюємо, щоб рідина зменшилася приблизно наполовину.
8. Викладаємо в вок до овочів шматки кролика, додаємо бульйон або воду.
9. Коли закипить - додаємо вершки, чебрець, лавровий лист, перець.
10. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 50-60 хвилин.
Ну от і все, кролик в воке готовий. Подавайте з будь-яким гарніром і насолоджуйтеся смаком