Креветки в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям морепродуктів простий рецепт креветок в кисло-солодкому соусі обов'язково припаде до смаку. Дивно яскравий смак соусу гармонійно доповнює смак самих креветок.
Може це і не класичний рецепт креветок в кисло-солодкому соусі, проте досить гідний уваги. Для любителів цікавих смакових поєднань в ньому є місце для фантазії і варіації інгредієнтів, а для новачків на кухні - докладний опис процесу приготування.
- Креветки - 350 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Ананаси консервовані - 150 грам
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Рецепт приготування креветок в кисло-солодкому соусі починається з підготовки всіх інгредієнтів. Спершу необхідно очистити овочі, вимити і просушити креветки. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти. Цибулину нарізати дрібними кубиками і відправити на сковороду.
2. Трохи підсмажити, щоб цибуля стала прозорою. Тим часом подрібнити часник і додати на сковороду до цибулі. Ретельно помішуючи, злегка прожарити часник (він не повинен горіти).
3. Коли часник з цибулею стали золотистими, можна додавати креветки.
4. Додати соєвий і томатний соус. Все ретельно перемішати.
5. З консервованих ананасів злити сироп. Якщо ананаси кільцями, порізати невеликими кубиками і відправити на сковороду.
6. Соус повинен нудитися на повільному вогні близько 5 хвилин. Потім додати цукор за смаком і при бажанні влити трохи сиропу від ананасів. Коли креветки в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах готові, їх можна відразу подавати до столу, присипавши свіжою зеленню, наприклад.
Також при бажанні в соус можна додати краплю оцту або трохи білого сухого вина.
Також при бажанні в соус можна додати краплю оцту або трохи білого сухого вина.