Рецепт Креветки в кисло-солодкому соусі фото

Креветки в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Кисле

Любителям морепродуктів простий рецепт креветок в кисло-солодкому соусі обов'язково припаде до смаку. Дивно яскравий смак соусу гармонійно доповнює смак самих креветок.

Може це і не класичний рецепт креветок в кисло-солодкому соусі, проте досить гідний уваги. Для любителів цікавих смакових поєднань в ньому є місце для фантазії і варіації інгредієнтів, а для новачків на кухні - докладний опис процесу приготування.

  • Креветки - 350 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Ананаси консервовані - 150 грам
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Томатний соус - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
креветки в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
1. Рецепт приготування креветок в кисло-солодкому соусі починається з підготовки всіх інгредієнтів. Спершу необхідно очистити овочі, вимити і просушити креветки. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти. Цибулину нарізати дрібними кубиками і відправити на сковороду.
креветки в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
2. Трохи підсмажити, щоб цибуля стала прозорою. Тим часом подрібнити часник і додати на сковороду до цибулі. Ретельно помішуючи, злегка прожарити часник (він не повинен горіти).
креветки в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
3. Коли часник з цибулею стали золотистими, можна додавати креветки.
креветки в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
4. Додати соєвий і томатний соус. Все ретельно перемішати.
креветки в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
5. З консервованих ананасів злити сироп. Якщо ананаси кільцями, порізати невеликими кубиками і відправити на сковороду.
креветки в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
6. Соус повинен нудитися на повільному вогні близько 5 хвилин. Потім додати цукор за смаком і при бажанні влити трохи сиропу від ананасів. Коли креветки в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах готові, їх можна відразу подавати до столу, присипавши свіжою зеленню, наприклад.
Також при бажанні в соус можна додати краплю оцту або трохи білого сухого вина.

Схожі рецепти