Креветки на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Свіжі креветки на грилі готуються протягом 5-7 хвилин. Закуска виходить дуже смачною, соковитою і відмінно підходить для фуршету на природі. Креветки для цієї справи найкраще купити королівські.
Креветки на грилі зможе приготувати кожен. Таку закуску можна приготувати, скажімо, перед запіканням основного блюда.
- Креветки - 500 грам
- Оливкова олія або маринад - 5-6 Ст. Ложок (будь-який маринад для морепродуктів)
1. Креветки можна готувати на грилі очищеними чи ні. Пропоную все ж почистити, залишивши хвостики. Акуратно розріжте панцир на спині креветки посередині.
2. Зніміть панцир, залишивши хвостик.
3. Маленьким гострим ножем на спині (посередині) зробіть надріз і витягніть вену. Промийте креветки холодною водою.
4. Очищені креветки викладіть в миску і залийте оливковою олією або лимонним соком з улюбленими спеціями.
5. Проткніть креветки, вірніше - установіть їх на довгі палички.
6. Запікайте креветки на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку. Готова креветка стане рожевою.
7. Подавайте приготовані на грилі креветки прямо на паличках з соусом. Смачного!