Рецепт Королівські креветки на грилі фото

Королівські креветки на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Креветки - це дуже корисні дари моря. Хочу запропонувати свій швидкий спосіб, як приготувати королівські креветки на грилі, щоб вони вийшли дуже ніжними, смачними і соковитими!

Опис приготування:

Приготування креветок - процес нескладний і не займає багато часу!

1. Зробіть маринад. Для цього вичавіть сік з лимона і апельсина, а потім змішайте його в великій мисці з оливковою олією, білим вином, гірчицею і базиліком. Часник дрібно наріжте або пропустіть через землянку і додайте в маринад.

2. Далі додайте в ту ж миску креветки, гарненько перемішайте, щоб всі вони були покриті маринадом. Тепер потрібно поставити їх в прохолодне місце мінімум на 1 годину для марінаціі.

Креветки краще, звичайно, використовувати найсвіжіші, але підійдуть і морожені (їх попередньо потрібно розморозити в холодильнику).

3. Коли креветки добре промаринувалося, нанизати їх на дерев'яні шпажки або шампури.

4. На добре розігрітій грилі обсмажують креветки 3-5 хвилин з кожного боку. Про готовність страви свідчить зміна кольору креветок на червонуватий і відсутність прозорих ділянок на м'ясі.

Таке просте, але дуже смачна страва відмінно підійде як для посиденьок з друзями, так і для святкового вечора, адже королівські креветки на грилі добре поєднуються як з пивом, так і з білим вином.


  • Королівські креветки - 30 штук (чим більше, тим краще! )
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка(Можно заменить любой неострой горчицей)
  • Часник - 3 зубчики
  • Лимон - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Біле вино - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
Приготування креветок - процес нескладний і не займає багато часу!

1. Зробіть маринад. Для цього вичавіть сік з лимона і апельсина, а потім змішайте його в великій мисці з оливковою олією, білим вином, гірчицею і базиліком. Часник дрібно наріжте або пропустіть через землянку і додайте в маринад.

2. Далі додайте в ту ж миску креветки, гарненько перемішайте, щоб всі вони були покриті маринадом. Тепер потрібно поставити їх в прохолодне місце мінімум на 1 годину для марінаціі.

Креветки краще, звичайно, використовувати найсвіжіші, але підійдуть і морожені (їх попередньо потрібно розморозити в холодильнику).

3. Коли креветки добре промаринувалося, нанизати їх на дерев'яні шпажки або шампури.

4. На добре розігрітій грилі обсмажують креветки 3-5 хвилин з кожного боку. Про готовність страви свідчить зміна кольору креветок на червонуватий і відсутність прозорих ділянок на м'ясі.

Таке просте, але дуже смачна страва відмінно підійде як для посиденьок з друзями, так і для святкового вечора, адже королівські креветки на грилі добре поєднуються як з пивом, так і з білим вином.

Схожі рецепти