Королівські креветки на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Креветки - це дуже корисні дари моря. Хочу запропонувати свій швидкий спосіб, як приготувати королівські креветки на грилі, щоб вони вийшли дуже ніжними, смачними і соковитими!
Приготування креветок - процес нескладний і не займає багато часу!
1. Зробіть маринад. Для цього вичавіть сік з лимона і апельсина, а потім змішайте його в великій мисці з оливковою олією, білим вином, гірчицею і базиліком. Часник дрібно наріжте або пропустіть через землянку і додайте в маринад.
2. Далі додайте в ту ж миску креветки, гарненько перемішайте, щоб всі вони були покриті маринадом. Тепер потрібно поставити їх в прохолодне місце мінімум на 1 годину для марінаціі.
Креветки краще, звичайно, використовувати найсвіжіші, але підійдуть і морожені (їх попередньо потрібно розморозити в холодильнику).
3. Коли креветки добре промаринувалося, нанизати їх на дерев'яні шпажки або шампури.
4. На добре розігрітій грилі обсмажують креветки 3-5 хвилин з кожного боку. Про готовність страви свідчить зміна кольору креветок на червонуватий і відсутність прозорих ділянок на м'ясі.
Таке просте, але дуже смачна страва відмінно підійде як для посиденьок з друзями, так і для святкового вечора, адже королівські креветки на грилі добре поєднуються як з пивом, так і з білим вином.
- Королівські креветки - 30 штук (чим більше, тим краще! )
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка(Можно заменить любой неострой горчицей)
- Часник - 3 зубчики
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Біле вино - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
1. Зробіть маринад. Для цього вичавіть сік з лимона і апельсина, а потім змішайте його в великій мисці з оливковою олією, білим вином, гірчицею і базиліком. Часник дрібно наріжте або пропустіть через землянку і додайте в маринад.
2. Далі додайте в ту ж миску креветки, гарненько перемішайте, щоб всі вони були покриті маринадом. Тепер потрібно поставити їх в прохолодне місце мінімум на 1 годину для марінаціі.
Креветки краще, звичайно, використовувати найсвіжіші, але підійдуть і морожені (їх попередньо потрібно розморозити в холодильнику).
3. Коли креветки добре промаринувалося, нанизати їх на дерев'яні шпажки або шампури.
4. На добре розігрітій грилі обсмажують креветки 3-5 хвилин з кожного боку. Про готовність страви свідчить зміна кольору креветок на червонуватий і відсутність прозорих ділянок на м'ясі.
Таке просте, але дуже смачна страва відмінно підійде як для посиденьок з друзями, так і для святкового вечора, адже королівські креветки на грилі добре поєднуються як з пивом, так і з білим вином.