Королівські креветки в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Королівські креветки в клярі приготувати можна і як легку закуску, наприклад до пивного столу, і як самостійне блюдо. Часто ми їх не готуємо, це скоріше ласощі. Пропоную свій варіант страви.
Я згадую рецепт королівських креветок в клярі, коли хочеться чимось себе побалувати або коли чекаю гостей і хочу зробити для них смачне і гарне блюдо. Королівські креветки в клярі будуть прикрасою будь-якого столу. Якщо це святкова вечеря, можна подати сухе біле вино, буде дуже добре поєднуватися з цієї закускою. Смачного!
- Королівські креветки - 0, 5 кілограма
- Світле пиво або мінеральна вода - 1 Склянка
- Часник - За смаком
- Борошно - 6 - 7 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Лимон - 1 штука
Креветки розморожуємо, ретельно промиваємо і очищаємо.
Щоб наші королівські креветки вийшли більш насиченого смаку, замарінуем їх на 10 - 15 хвилин. Для цього маринаду в рослинне масло (краще оливкова) додаємо тертий часник за смаком, трохи солі і меленого запашного перцю.
Заздалегідь готуємо кляр для смаження креветок. У борошно вливаємо пиво або мінеральну воду і вбиваємо яйце. Тісто має вийти як на млинці. Нехай трохи постоїть, щоб набухла клейковина. Після того як креветки замаринується, обсушити їх на паперовому рушнику. Беремо креветку за хвостик і мачає в кляр.
На розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо креветки. Вони смажаться швидко, всього 2 - 3 хвилини, інакше стануть жорсткими. Головне, щоб підрум'янилася скоринка.
Королівські креветки в клярі готові. Викладаємо їх на тарілку, скроплюємо лимонним соком. Подаємо на листках салату з лимоном, порізаним на дольки. Смачного!