Кремлівська Хряпа
(покроковий рецепт з фото)
Кремлівська Хряпа - маринована овочева закуска. Готується вона елементарно просто, з найдоступніших продуктів. Беріть на замітку рецепт!
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати кремлівську Хряпу. Закуска має кілька варіантів приготування, хтось додає ще часник і дрібно нашатковану болгарський перець. Зберігати готову закуску можна до 2-3 тижні в холодильнику. За чутками, це улюблена закуска Брежнєва. Правда це чи ні, не знаю, але закуска виходить хрусткою, соковитою і дуже смачною. Рекомендую відразу приготувати побільше!
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вода - 3 склянки
- Оцет 9% - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 3/4 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 10-14 чайних ложок

Підготуйте всі інгредієнти.

Всі овочі наріжте максимально тонко, наскільки вийде.

З'єднайте всі овочі у великій мисці, перемішайте.

Зваріть маринад. Для цього доведіть до кипіння воду з оцтом, рослинним маслом, сіллю і цукром.

Залийте маринадом овочі. Перемішайте, і дайте охолонути. Потім відправте капустяну закуску в холодильник. Дотримуйтеся вимог 1-2 дня.

Кремлівська Хряпа готова, смачного!