Крем-карамель
(покроковий рецепт з фото)
Класичний десерт - крем-карамель.
Кількість порцій: 8
- Цукрова пудра - 350 грам(150 г - для карамелі, 200 г - для десерту)
- Молоко - 1 літр
- Стручок ванілі - 1 штука
- Яйця - 6 штук
Зробити карамель з 3 стю ложок води і 150 грам цукрової пудри.
Дуже важливо зробити її не дуже темною.
Дуже важливо зробити її не дуже темною.
Налийте трохи карамелі в порційні горщики. Повертати трохи горщики, щоб карамель розтеклася по боках.
Залити 1 л молока в каструлю з 1 стручком ванили, і довести до кипіння на середньому вогні.
Розігріти духовку до 180 ° С, і закип'ятити чайник (або велику каструлю) води.
Розігріти духовку до 180 ° С, і закип'ятити чайник (або велику каструлю) води.
Тим часом засипати 200 г цукрової пудри в миску і додати 6 яєць. Ретельно перемішати.
Залити киплячим молоком і перемішати.
Залити киплячим молоком і перемішати.
Вилийте суміш через сито, щоб видалити шматочки ванілі.
Залишити на 10 хвилин, прибрати піну, яка утворюється зверху.
Залишити на 10 хвилин, прибрати піну, яка утворюється зверху.
Заповнити горщики кремом, поставити в глибоку форму для випічки і поставити в духовку. Налийте киплячу воду в піддон, потім закрити дверцята і залишити готуватися близько 40 хвилин.
Переконайтеся, що десерт готовий, потім видаліть з духовки і залиште принаймні на годину, щоб охолодити до кімнатної температури.
Потім прибрати в холодильник на ніч.
Потім прибрати в холодильник на ніч.
Дістати з холодильника за годину до подачі, щоб десерт ні дуже холодною.
Подавати на десертних тарілочках, перевернувши з горщиків. Карамель повинна стікатися.
Подавати на десертних тарілочках, перевернувши з горщиків. Карамель повинна стікатися.