Рецепт Крем «карамель» (приголомшливий десерт) фото

Крем «карамель» (приголомшливий десерт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Молоко
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Солодке , Десерти , Крем
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Подивіться, як приготувати крем"Карамель" - приголомшливий десерт, який також можна назвати карамельним пудингом. Це ніжний, повітряний і ароматний десерт.

Опис приготування:

Не бійтеся пробувати нові рецепти - ви можете відкрити для себе неймовірно смачні бюджетні страви. Крем"Карамель" доводить, що все геніальне - просто. Вам достатньо лише приготувати карамель і підготувати молочну суміш, яку надалі потрібно запекти в духовці на паровій бані. Десерт виходить дуже повітряним і пишним, відмінно тримає форму і дозволяє застосувати різні варіанти декору.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Жовток - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам(+3/4 склянки для карамелі і декору)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний екстракт - 1 За смаком
  • Вода - 4 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Фундук смажений - 12 штук
1
У мисці збийте за допомогою віночка жовтки з яйцями і цукром. Додайте ванільний екстракт, сіль і трохи молока кімнатної температури. Знову добре перемішайте.
2
Частинами додайте молоко, безперервно помішуючи суміш. Процідіть крем через сито і відставте. Приготуйте карамель: воду змішайте з цукром, лимонним соком і поставте на вогонь. Чи не перемішуйте карамель.
3
Доведіть карамель до кипіння, дайте їй злегка потемніти і розлийте у форми для випічки. Для декору горіхи наколи на зубочистки, обмокніте в злегка густу карамель і встановіть в горизонтальному положенні (можна встановити зубочистки в пінопласт).
4
Залиште декор до повного застигання. Карамель в формі перекладіть на велику форму або деко, залийте кремом, а деко заповніть водою. Накрийте формочки фольгою і відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 35-40 хвилин.
5
Дайте карамелі повністю охолонути протягом 3-4 годин і акуратно вийміть з форми про допомогою ножа. Прикрасьте десерт декором з карамелі і горіхів. Смачного!

Схожі рецепти