Ковбаса «Одеська»
(покроковий рецепт з фото)
Одеська ковбаса - улюблені ласощі багатьох жителів центрально-східній частині Європи. Якщо у вас знайдеться час для невеликого чаклунства на кухні - не полінуйтеся випробувати цей рецепт.
Для того, щоб приготувати одеську ковбасу в домашніх умовах, не полінуйтеся вибрати якісне м'ясо і шпик. Час дозрівання і соління подрібнених м'ясних інгредієнтів - 2-3 дня. Спосіб копчення не є принциповим, можете вибирати будь-який. До речі, для додаткового захисту від поширення шкідливих мікроорганізмів замініть 7-10 г. Звичайної кам'яної солі на нітритну. Вдалого приготування!
- Яловичина жилованої другого сорту - 650 грам
- Свинина жилованої напівжирна - 100 грам
- Шпик хребтовий - 250 грам
- Сіль повареная харчова - 3-4 грам
- Цукровий пісок - 1, 15 грами
- Перець чорний мелений - 0, 75 грами (можна взяти і білий)
- Перець духмяний мелений - 0, 6 грами
- Часник свіжий - 1, 5 грами (очищений і подрібнений)
М'ясо і сало розділіть, третину поріжте дрібними сантиметровими кубиками. Решта подрібніть за допомогою м'ясорубки з насадкою середньої величини. Все перемішайте зі спеціями і поставте в холодильник на 2-3 діб. Так сировину насититься сіллю і "дозріє" .
Як тільки м'ясна суміш засолити і буде готова для подальшої обробки, таким фаршем за допомогою спеціальної насадки сформуйте ковбаски довжиною 15-20 сантиметрів. Оболонка може бути як натуральна, так і штучна, але підходить для копчення. Розвісьте сирі ковбаски в прохолодному провітрюваному приміщенні на добу для усадки і просушування.
Коптити ковбаски при температурі 20-25 градусів протягом двох діб, якщо вважаєте за краще холодний спосіб копчення. При гарячому способі температура повинна досягати 80-85 градусів ( вироби коптиться 3, 5 - 4 годину). Важливо дати ковбаски обсохнути в провітрюваному прохолодному приміщенні також після копчення. Смачного!