Рецепт Котлети «замет» фото

Котлети «замет»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Котлети

Якщо ви вважаєте, що котлети - це таке блюдо, яке можна приготувати тільки на обід або вечерю, а ось для святкового столу вони не підходять, то цей рецепт змінить ваше уявлення про котлетах.

Хоча і так вже є дуже багато різних страв для святкового столу, але все ж приємно знаходити щось новеньке і незвичайне, як, наприклад, цей рецепт приготування котлет «Замет». Якщо ви подивіться, як робляться ці котлетки, то зрозумієте, чому у них таке цікаво назву, вся справа в тому, що перед випіканням ми викладаємо на котлетки картопля, гриби і сир, в результаті вони стають схожими на невеликій замет. Не знаю, чи варто говорити про те, наскільки це смачно, по-моєму, все і так зрозуміло, так що тепер ви будете знати, як приготувати котлети «Замет» - ще одне відмінне блюдо для святкового столу.

  • Фарш м'ясний - 600 грам (свинина + яловичина)
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Печериці - 200 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
котлети
Для початку з'єднуємо фарш з подрібненою цибулею, додаємо сіль і спеції за смаком, ретельно перемішуємо все. Потім з цього фаршу формуємо невеличкі круглі коржі і викладаємо їх на деко, застелений фольгою.
котлети
Тепер чистимо картоплю і трьом його на крупній тертці, викладаємо трохи картоплі на кожну котлетку, солимо і посипаємо його перцем.
котлети
Змащуємо картопля майонезом.
котлети
Печериці нарізаємо дрібно і обсмажуємо на рослинному маслі, солимо і перчимо їх трохи, викладаємо гриби наступним шаром.
котлети
Посипаємо все тертим на крупній тертці сиром.
котлети
Ставимо котлетки в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо їх 20-30 хвилин.
котлети
Подаємо готову страву до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти