Котлети «замет»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вважаєте, що котлети - це таке блюдо, яке можна приготувати тільки на обід або вечерю, а ось для святкового столу вони не підходять, то цей рецепт змінить ваше уявлення про котлетах.
Хоча і так вже є дуже багато різних страв для святкового столу, але все ж приємно знаходити щось новеньке і незвичайне, як, наприклад, цей рецепт приготування котлет «Замет». Якщо ви подивіться, як робляться ці котлетки, то зрозумієте, чому у них таке цікаво назву, вся справа в тому, що перед випіканням ми викладаємо на котлетки картопля, гриби і сир, в результаті вони стають схожими на невеликій замет. Не знаю, чи варто говорити про те, наскільки це смачно, по-моєму, все і так зрозуміло, так що тепер ви будете знати, як приготувати котлети «Замет» - ще одне відмінне блюдо для святкового столу.
- Фарш м'ясний - 600 грам (свинина + яловичина)
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Печериці - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 100 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку з'єднуємо фарш з подрібненою цибулею, додаємо сіль і спеції за смаком, ретельно перемішуємо все. Потім з цього фаршу формуємо невеличкі круглі коржі і викладаємо їх на деко, застелений фольгою.
Тепер чистимо картоплю і трьом його на крупній тертці, викладаємо трохи картоплі на кожну котлетку, солимо і посипаємо його перцем.
Змащуємо картопля майонезом.
Печериці нарізаємо дрібно і обсмажуємо на рослинному маслі, солимо і перчимо їх трохи, викладаємо гриби наступним шаром.
Посипаємо все тертим на крупній тертці сиром.
Ставимо котлетки в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо їх 20-30 хвилин.
Подаємо готову страву до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!