Котлети з овочевою підливою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Котлети можна зробити з будь-якого м'яса, запечіть їх у духовці або обсмажити на сковороді. Овочева підлива зробить їх соковитими і смачними. Розповідаю про те, як приготувати котлети з овочевою підливою.
Опис приготування:
Для підливи можна зробити основу зі сметани або томатного соусу. З овочів підійде звичайна морква і цибуля, а також болгарський перець, зелень, часник. Спершу варто приготувати котлети, а потім вже гасити їх в підливі. Подавайте такі котлети з будь-яким гарніром: макарони, каші, пюре.
- Фарш із яловичини - 1 кілограм
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Цибулина - 6 штук
- Морква - 3 штуки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Крем - 200 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сушена зелень - За смаком
1
Пластівці залийте склянкою води і залиште на 1-3 годину. Змішайте м'ясний фарш з подрібненою цибулею (3 штуки) і подрібненої морквою (1 штука), додайте подрібнений часник, віджаті пластівці, яйця, сіль і перець за смаком.
2
Сформуйте котлети і обсмажте їх на розпеченому рослинному маслі до готовності.
3
Що залишився лук наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
4
Змішайте сметану і 300 мілілітрів води, додайте до неї борошно, сіль і перець, сушену зелень і гарненько розмішайте.
5
У сковороду, де обсмажували котлети викласти спершу цибулю і готуйте його до м'якості, потім додайте моркву.
6
Влийте в сковороду приготовлену сметанним суміш і додайте раніше обсмажені котлети.
7
Гасіть все під закритою кришкою близько 10 хвилин, потім додайте за смаком сіль і перець.
8
Подавайте котлети з будь-яким гарніром. Смачного!