Рецепт Котлети з овочевою підливою фото

Котлети з овочевою підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Котлети можна зробити з будь-якого м'яса, запечіть їх у духовці або обсмажити на сковороді. Овочева підлива зробить їх соковитими і смачними. Розповідаю про те, як приготувати котлети з овочевою підливою.

Опис приготування:

Для підливи можна зробити основу зі сметани або томатного соусу. З овочів підійде звичайна морква і цибуля, а також болгарський перець, зелень, часник. Спершу варто приготувати котлети, а потім вже гасити їх в підливі. Подавайте такі котлети з будь-яким гарніром: макарони, каші, пюре.

  • Фарш із яловичини - 1 кілограм
  • Вівсяні пластівці - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Цибулина - 6 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сушена зелень - За смаком
1
Пластівці залийте склянкою води і залиште на 1-3 годину. Змішайте м'ясний фарш з подрібненою цибулею (3 штуки) і подрібненої морквою (1 штука), додайте подрібнений часник, віджаті пластівці, яйця, сіль і перець за смаком.
2
Сформуйте котлети і обсмажте їх на розпеченому рослинному маслі до готовності.
3
Що залишився лук наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
4
Змішайте сметану і 300 мілілітрів води, додайте до неї борошно, сіль і перець, сушену зелень і гарненько розмішайте.
5
У сковороду, де обсмажували котлети викласти спершу цибулю і готуйте його до м'якості, потім додайте моркву.
6
Влийте в сковороду приготовлену сметанним суміш і додайте раніше обсмажені котлети.
7
Гасіть все під закритою кришкою близько 10 хвилин, потім додайте за смаком сіль і перець.
8
Подавайте котлети з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти