Лаваш з овочевою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Перекушування у вигляді рулету з лаваша - це зручно і швидко. У цьому рецепті я поділюся цікавим способом, як приготувати лаваш з овочевою начинкою. Це корисні і смачний перекус в дорогу або на роботу!
Цей рецепт дуже просто змінити відповідно до своїх смакових переваг, вибравши інші овочі для начинки або інші продукти для марінаціі і поливання. Я люблю саме такий варіант, ви ж орієнтуйтеся в першу на чергу на свій власний смак. Варіант, як приготувати лаваш з овочевою начинкою, допоможемо вам приготувати смачну страву для корисного перекусу.
- Тонкий лаваш - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- М'який тофу - 150 грам
- Авокадо - 1 штука
- Салат "айсберг" - 1 штука
- Соус - 2 Ст. Ложки (можна використовувати будь-який, який вам подобається; я брала соус для суші)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Часник - 2 зубчики
Вимийте овочі, наріжте їх смужками або соломкою. Викладіть все в одну миску, додайте подрібнені або пропущені через землянку зубчики часнику, спеції, сіль і соус, який послужить своєрідним маринадом. Ще раз перемішайте овочеву суміш в маринаді, залиште її в прохолодному місці на деякий час (хоча б півгодини).
Для того щоб овочі стали м'якими і ніжними, приготуйте їх на грилі або просто обсмажте на сковороді-гриль.
Почистіть і наріжте авокадо, після чого збризніть його соком лимона і подрібніть разом з тофу до стану однорідного пюре. Найзручніше зробити це можна за допомогою блендера.
Наріжте лаваш на порції, змастіть його отриманим кремом.
Наріжте лаваш на порції, змастіть його отриманим кремом.
Зверху на крем викладіть листя салату і підготовлену овочеву начинку, потім акуратно згорніть лаваш.
Перед подачею рулет можна злегка підсмажити на сковороді. Але це опціонально
Перед подачею рулет можна злегка підсмажити на сковороді. Але це опціонально