Рецепт Лаваш з овочевою начинкою фото

Лаваш з овочевою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Страви з начинкою

Перекушування у вигляді рулету з лаваша - це зручно і швидко. У цьому рецепті я поділюся цікавим способом, як приготувати лаваш з овочевою начинкою. Це корисні і смачний перекус в дорогу або на роботу!

Цей рецепт дуже просто змінити відповідно до своїх смакових переваг, вибравши інші овочі для начинки або інші продукти для марінаціі і поливання. Я люблю саме такий варіант, ви ж орієнтуйтеся в першу на чергу на свій власний смак. Варіант, як приготувати лаваш з овочевою начинкою, допоможемо вам приготувати смачну страву для корисного перекусу.

  • Тонкий лаваш - 1 штука
  • Cukini - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • М'який тофу - 150 грам
  • Авокадо - 1 штука
  • Салат "айсберг" - 1 штука
  • Соус - 2 Ст. Ложки (можна використовувати будь-який, який вам подобається; я брала соус для суші)
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
лаваш з овочевою начинкою - фото крок 1
Вимийте овочі, наріжте їх смужками або соломкою. Викладіть все в одну миску, додайте подрібнені або пропущені через землянку зубчики часнику, спеції, сіль і соус, який послужить своєрідним маринадом. Ще раз перемішайте овочеву суміш в маринаді, залиште її в прохолодному місці на деякий час (хоча б півгодини).
лаваш з овочевою начинкою - фото крок 2
Для того щоб овочі стали м'якими і ніжними, приготуйте їх на грилі або просто обсмажте на сковороді-гриль.
лаваш з овочевою начинкою - фото крок 3
Почистіть і наріжте авокадо, після чого збризніть його соком лимона і подрібніть разом з тофу до стану однорідного пюре. Найзручніше зробити це можна за допомогою блендера.
Наріжте лаваш на порції, змастіть його отриманим кремом.
лаваш з овочевою начинкою - фото крок 4
Зверху на крем викладіть листя салату і підготовлену овочеву начинку, потім акуратно згорніть лаваш.
Перед подачею рулет можна злегка підсмажити на сковороді. Але це опціонально

Схожі рецепти