Каннеллоні з овочевою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів італійської кухні пропоную смачний, корисний і простий рецепт каннеллони з овочевою начинкою в томатному соусі і з апетитною скоринкою.
Рецепт приготування каннеллони з овочевою начинкою універсальний, так як блюдо можна зробити не тільки з капустою, але і з кабачками, морквою або іншими овочами за смаком. Томатний соус можна приготувати самостійно або купити вже готові соуси зі спеціями. Таке блюдо стане відмінним варіантом для ситного обіду або вечері.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Брокколі - 500 грам
- Томатний соус - 200 грам
- Крем - 500 грам
- Сир - 250 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Каннеллоні - 16 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Винний оцет - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Цвітну капусту і брокколі необхідно вимити, обсушити і розділити на суцвіття. Надіслати в каструлю з підсоленою водою і варити буквально 2-3 хвилини. Потім відкинути на друшляк, зберігши воду.
2. На дно сотейника або великий сковороди налити трохи рослинного масла і розігріти. Тим часом очистити часник і подрібнити. Надіслати в гаряче масло і обсмажити пару хвилин. Викласти цвітну капусту і брокколі. Поперчити за смаком, додати чебрець і трохи води, в якій варилася капуста. На повільному вогні протушкувати 15-20 хвилин до готовності (при необхідності додати ще трохи води). Потім зняти з вогню і розім'яти товкачем для картоплі. При бажанні для кольору і смаку в рецепт приготування каннеллони з овочевою начинкою можна використовувати морква.
3. Коли начинка охолола її можна перекласти в невеликий целофановий пакет, попередньо зробивши в ньому невеликий отвір, і наповнити нею каннеллони.
4. На дно жароміцної форми вилити томатний соус. Додати трохи винного оцту, солі і спецій за смаком. Викласти каннеллони.
5. Каннеллоні з овочевою начинкою в домашніх умовах будуть доповнені також сметанно-сирним соусом. Для його приготування необхідно з'єднати сметану, посолити і поперчити її за смаком, з половиною сиру, натертого на мелкую терку.
6. Отриманий соус викласти рівним шаром на каннеллони, а зверху посипати сиром, що залишився. Надіслати форму в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин.
7. Готову страву можна доповнити свіжою зеленню і подавати до столу.