КВІШ з овочевою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінність КВІШ від інших відкритих наслідках пирогів полягає у великій кількості використовується при приготуванні сиру, адже цей продукт додається і в начинку, і в пісочну основу. Виходить дуже смачно!
В якості начинки для цього пирога можна використовувати будь-які овочі і зелень, а також доповнювати їх м'ясом або рибою. А вибираючи різні сорти сиру і комбінуючи їх між собою, можна отримувати нові смакові поєднання. Експериментуйте!
- Кабачок - 1 штука (вагою 500-600 грам)
- Перець болгарський - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Брокколі - 80-100 грам
- Сир твердий - 200 грам(100 г - в тісто, 100 г - в начинку)
- Крем (жирністю 15-20 %) - 100 грам
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 100-120 грам
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Яйця курячі - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль кухонна - За смаком
Підготуйте перераховані інгредієнти, орієнтуючись на зазначені кількості. Молодий кабачок невеликого розміру можна використовувати цілком. В разі, якщо овоч більш зрілий, необхідно очистити його від шкірки і видалити м'якоть.
З'єднайте в глибокій мисці два види борошна, розпушувач і сіль (приблизно 0, 5 немає. Л.).
Сир натріть на дрібній тертці і додайте половину вказаної кількості (100 грам) до сухим компонентів, перемішайте.
Вершкове масло наріжте кубиками і додайте в миску. Розітріть суміш руками до отримання крихти.
Додайте в отриману крихту одне яйце і замісити м'яке тісто, легко відстає від стінок миски.
Оберніть тісто харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Поки тісто охолоджується, займіться приготуванням овочевої начинки. Для цього пассеруйте дрібно порізані цибулю і перець на сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії.
Кабачок наріжте невеликими шматочками і додайте до цибулі і перцю, посоліть овочі за смаком, при бажанні додайте улюблені спеції.
Додайте в сковороду суцвіття брокколі і тушкуйте овочі 4-5 хвилин. Часник дрібно поріжте, відправте в овочеву суміш, перемішайте і зніміть сковороду з плити. Дайте начинці трохи охолонути.
Поки тушковані овочі остигають, приготуйте суміш з двох яєць, другої половини тертого сиру, сметани, дрібка солі і дрібно нарізаної зелені петрушки.
Охолоджене тісто розподіліть по дну і боків форми для випікання. Діаметр форми повинен складати приблизно 18-20 сантиметрів.
Викладіть на підготовлену пісочну основу овочеву суміш.
Поверх овочів розподіліть яєчно-сирну масу і випікайте КВІШ при температурі 180-190 градусів протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору.
Залиште пиріг ще на 5-7 хвилин в вимкненому духовці, а потім подавайте в гарячому або холодному вигляді.