Рецепт Котлети яловичі фото

Котлети яловичі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Неймовірно смачні котлети з пісного яловичого фаршу, ніжні і м'які всередині з хрусткою рум'яною скоринкою. Ми додамо в них свіжу зелень і вершкове масло, що зробить їх смак ще більш насиченим.

Опис приготування:

Це дуже простий рецепт котлет яловичих, але зі своїми маленькими секретами. Для мене такі котлетки є одними з найкращих, тому що я шалено люблю яловичий фарш, а з додаванням олії, цибулі та зелені вони стають невимовно ніжними і соковитими. Тому в нашій родині приготування таких котлет стає справжнім святом, і розходяться вони за лічені секунди, я сама за один присід можу з'їсти 3-4 штучки. До того ж, при смаженні вони абсолютно не розвалюються, виходять дуже красиві і рівненькі, як на картинці. Але ви краще спробуйте самі, бо словами їх смак важко описати, а я з задоволенням поділюся своїм рецептом приготування котлет яловичих з пісної яловичини з маслом і свіжою зеленню.

  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крохмаль картопляний - 30 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Кріп свіжий - 20 грам
  • Петрушка свіжа - 20 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
котлети яловичі - фото крок 1
Купуємо готовий фарш з пісної яловичини, або самостійно робимо його зі шматка м'яса.
котлети яловичі - фото крок 2
Ріпчасту цибулю нарізаємо на великі шматки і викладаємо в блендер, додаємо вершкове масло і крохмаль. Тепер подрібнюємо в режимі"Пульс" , а потім перекладаємо отриману масу до фаршу, ретельно перемішуємо.
котлети яловичі - фото крок 3
Солимо і перчимо фарш, а замет вливаємо в миску 100 мілілітрів молока, ще раз добре перемішуємо.
котлети яловичі - фото крок 4
Тепер нарізаємо дрібно свіжу петрушку і кріп і додаємо до фаршу. Потім фарш в останній раз добре вимішуємо.
котлети яловичі - фото крок 5
Робимо з фаршу невеликі кульки, трохи здавлюємо їх, щоб вийшли котлети. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлетки з усіх боків до золотистого кольору. Готові котлети відмінно поєднуються з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти