Яловичі котлети на пару
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачні, а головне, корисні яловичі котлети на пару приготувати досить просто. Ця страва чудово підійде і для дорослих, і для дітей.
Якщо ви хочете приготувати яловичі котлети на пару, але думаєте, що це складно, пропоную вам простий і зрозумілий рецепт з докладними інструкціями. Вони виходять неймовірно соковиті, ароматні, смачні, при цьому без краплі жиру.
- Яловичина - 600-700 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Хліб - 2-3 скибочок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування яловичих котлет на пару нічим не відрізняється від звичайних смажених. Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо. Нарізати порційними шматочками.
2. М'ясо прокрутити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
3. Цибулину і часник очистити. Можна все пропустити через м'ясорубку або подрібнити цибулю ножем, а часник вичавити через прес.
4. Хліб замочити в молоці (або вода) і через час пропустити через м'ясорубку до фаршу. Додати масло, яйце і посолити, поперчити за смаком.
5. Все ретельно перемішати і залишити хвилин на 10-15.
6. Сформувати котлети і підготувати панірувальні сухарі.
7. Обваляти котлетки з двох сторін в сухарях.
8. Підготувати пароварку, мультиварку або друшляк з каструлею окропу. Викласти котлетки в чашу і встановити програму на режим "варіння на пару" . Через 30-50 хвилин яловичі котлети на пару в домашніх умовах будуть готові, час залежить від розміру котлет.