Рецепт Котлети як в радянській їдальні фото

Котлети як в радянській їдальні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 50 хв.

У радянських їдалень котлети були одним з найпопулярніших страв. Незважаючи на те, що кухарі щедро розбавляли фарш хлібом, котлетки купували і їли з незмінним задоволенням.

Опис приготування:

У чому ж секрет приготування таких котлет? На перевірку виявляється, що той рецепт по ГОСТу і припускав збільшена кількість хліба (до 50% загального обсягу фаршу) і причому сірого або чорного. Ну і звичайно панірувальні сухарі тих часів. Ось тоді результат виходив саме той, з незабутнім смаком дитинства чи юності. Згадайте його і приготуйте столовські котлети на своїй кухні.

  • Фарш свинячий - 500 грам
  • Житній хліб - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Соняшникова олія - 60 мілілітрів
  • Сухарі паніровочні - 80 грам
котлети як в радянській їдальні - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 2
Чорний або сірий житній хліб наріжте, ображати корочку і залийте холодною водою. Дайте постояти п'ять хвилин, а після воду відіжміть.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 3
Пропустіть через м'ясорубку ріпчасту цибулю, часник. Додайте до фаршу.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 4
Пропустіть через м'ясорубку житній хліб.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 5
Фарш посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 6
З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 7
Обсмажте котлети з обох сторін до золотистої скоринки.
котлети як в радянській їдальні - фото крок 8
Котлети як в радянській їдальні готові. Подавайте з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти