Котлети як в радянській їдальні
(покроковий рецепт з фото)
У радянських їдалень котлети були одним з найпопулярніших страв. Незважаючи на те, що кухарі щедро розбавляли фарш хлібом, котлетки купували і їли з незмінним задоволенням.
У чому ж секрет приготування таких котлет? На перевірку виявляється, що той рецепт по ГОСТу і припускав збільшена кількість хліба (до 50% загального обсягу фаршу) і причому сірого або чорного. Ну і звичайно панірувальні сухарі тих часів. Ось тоді результат виходив саме той, з незабутнім смаком дитинства чи юності. Згадайте його і приготуйте столовські котлети на своїй кухні.
- Фарш свинячий - 500 грам
- Житній хліб - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Соняшникова олія - 60 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 80 грам
Приготуйте інгредієнти.
Чорний або сірий житній хліб наріжте, ображати корочку і залийте холодною водою. Дайте постояти п'ять хвилин, а після воду відіжміть.
Пропустіть через м'ясорубку ріпчасту цибулю, часник. Додайте до фаршу.
Пропустіть через м'ясорубку житній хліб.
Фарш посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.
З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажте котлети з обох сторін до золотистої скоринки.
Котлети як в радянській їдальні готові. Подавайте з будь-яким гарніром.