Соуси, як в їдальні
(покроковий рецепт з фото)
Зі шкільних часів мені подобається підлива до гарячих страв, як в їдальні. Мені здається, вона виправляла всі погрішності шкільних кухарів. Зараз і сам її часто готую. Виходить також смачно.
Ставок, як в їдальні, я роблю з ріпчастою цибулею. Його, якщо бажаєте, можна і не додавати. Без цибулі все робиться за вказаною нижче рецептом, опускаючи жарку цибульки. Спецій в підливу можете додати більше, якщо бажаєте. Все залежить від страви, яке будете заправляти підливою. Найчастіше такий підливою я облагороджує котлети або курячу відбивну. Підходить вона і до картопляних блюд.
Отже, як приготувати підливу, як в їдальні?
1. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте нарізану цибулю до м'якості.
3. Поки цибуля смажиться, в окремій мисочці в декількох столових ложках води розведіть борошно. Розмішайте віником так, щоб не було грудочок.
4. До цибулі додайте молоко і воду, доведіть до кипіння. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.
5. Як тільки рідина в сковороді закипить, тонкою цівкою влийте розведену водою борошно. Вливаючи, постійно помішуйте. Прогрійте ще пару хвилин до загустіння.
Соуси, як в їдальні готова!
Смачного!
- Молоко - 1/2 склянки
- Вода кип'ячена - 1/2 склянки
- Цибулина - 1/2 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 40 грам
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
Отже, як приготувати підливу, як в їдальні?
1. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте нарізану цибулю до м'якості.
3. Поки цибуля смажиться, в окремій мисочці в декількох столових ложках води розведіть борошно. Розмішайте віником так, щоб не було грудочок.
4. До цибулі додайте молоко і воду, доведіть до кипіння. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.
5. Як тільки рідина в сковороді закипить, тонкою цівкою влийте розведену водою борошно. Вливаючи, постійно помішуйте. Прогрійте ще пару хвилин до загустіння.
Соуси, як в їдальні готова!
Смачного!