Соуси для риби
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю запечену рибу, але кожен раз намагаюся знайти до неї нове доповнення. Сьогодні розповім вам, як приготувати соуси для риби на основі білого вина і каперсів. Досить незвично, Чи не справедливість?
Такий соус дуже смачно подавати до рибку, обсмаженої на грилі. Також він ідеально поєднується з рибою, смаженої у фритюрі. За рахунок каперсів або сиру соус буде солонуватим, так що не потрібно пересолювати рибу, інакше страва можете зіпсувати.
- Вино біле сухе - 700 мілілітрів
- Вершкове масло - 120 грам
- Каперсами - 3 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 4 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1
Спершу дрібно наріжте шалот і відправте його обсмажувати на ложці рослинного масла близько 10 хвилин.
2
Зменшіть вогонь і додайте вино. Прокип'ятіть все хвилин 10, потім починайте потроху вносити вершкове масло. Воно повинно повністю розплавитися.
3
Зніміть соус з вогню, видаліть з каперсів рідина, подрібніть кріп. Додайте це все в соус, посоліть і поперчіть його на смак.
4
У другій варіації цього соусу замість каперсів може використовуватися тертий сир. До риби ідеально підходить пармезан, але і будь-який інший твердий сир теж підійде.