Рецепт Котлети у фритюрі фото

Котлети у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети, Страви в клярі

Сьогодні спробуємо приготувати котлети у фритюрі. Котлети виходять дуже соковиті і ніжні, з апетитною хрусткою скоринкою. Рецепт простий, а страва виходить незвичайне і оригінальне!

Подібним чином можна приготувати котлети з будь-якого фаршу, для пікантності можна покласти в середину котлет шматочок сиру або іншу начинку. Блюдо безсумнівно внесе різноманітність в повсякденний раціон або доповнить будь-який святковий стіл. Подавати котлетки можна з будь-яким гарніром або зі свіжими овочами та соусом. Спробуйте!

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Хліб білий - 50 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 400 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
котлети у фритюрі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
котлети у фритюрі - фото крок 2
У хліба зріжте кірки, м'якоть нарізати або розкришите руками і залийте молоком.
котлети у фритюрі - фото крок 3
У велику миску покладіть фарш.
котлети у фритюрі - фото крок 4
Додайте до нього замочений, але віджатий руками хліб, нарізаний кубиками цибулю, подрібнений часник, одне яйце, сіль і перець за смаком. Для соковитості можна додати до фаршу 30-50 мл. Холодної води.
котлети у фритюрі - фото крок 5
Всі інгредієнти перемішайте до однорідної маси.
котлети у фритюрі - фото крок 6
Сформуйте з фаршу невеликі котлети.
котлети у фритюрі - фото крок 7
Кожну котлету обваляйте спочатку в борошні, потім у збитих з дрібкою солі яйцях і знову в борошні.
котлети у фритюрі - фото крок 8
У сотейнику або фритюрниці розігрійте рослинне масло і опустіть в нього за раз по 3-4 котлети. Обсмажуйте котлети на середньому вогні, часто перевертаючи, до впевненої золотистої скоринки від 5 до 7 хвилин.
котлети у фритюрі - фото крок 9
Обсмажені котлети викладайте на серветку або паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
котлети у фритюрі - фото крок 10
Котлети у фритюрі готові. Смачного!

Схожі рецепти