Котлети у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні спробуємо приготувати котлети у фритюрі. Котлети виходять дуже соковиті і ніжні, з апетитною хрусткою скоринкою. Рецепт простий, а страва виходить незвичайне і оригінальне!
Подібним чином можна приготувати котлети з будь-якого фаршу, для пікантності можна покласти в середину котлет шматочок сиру або іншу начинку. Блюдо безсумнівно внесе різноманітність в повсякденний раціон або доповнить будь-який святковий стіл. Подавати котлетки можна з будь-яким гарніром або зі свіжими овочами та соусом. Спробуйте!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Хліб білий - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 400 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У хліба зріжте кірки, м'якоть нарізати або розкришите руками і залийте молоком.
У велику миску покладіть фарш.
Додайте до нього замочений, але віджатий руками хліб, нарізаний кубиками цибулю, подрібнений часник, одне яйце, сіль і перець за смаком. Для соковитості можна додати до фаршу 30-50 мл. Холодної води.
Всі інгредієнти перемішайте до однорідної маси.
Сформуйте з фаршу невеликі котлети.
Кожну котлету обваляйте спочатку в борошні, потім у збитих з дрібкою солі яйцях і знову в борошні.
У сотейнику або фритюрниці розігрійте рослинне масло і опустіть в нього за раз по 3-4 котлети. Обсмажуйте котлети на середньому вогні, часто перевертаючи, до впевненої золотистої скоринки від 5 до 7 хвилин.
Обсмажені котлети викладайте на серветку або паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
Котлети у фритюрі готові. Смачного!