Рецепт Котлети класичні з фаршу фото

Котлети класичні з фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Яловичина
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні я вирішила приготувати котлети. І захотілося саме чогось традиційного, тому дістала доброго м'яса і вирішила порадувати сімейство. Читайте, як приготувати котлети класичні з фаршу.

Опис приготування:

Справжні класичні котлети найкраще виходять з змішаного фаршу. Як м'ясо я зазвичай беру яловичину і свинину (десь приблизно 50/50). Ще мій дідусь говорив, що такі котлети найсмачніші. Яловичина в молотом вигляді готується в рази швидше, ніж шматками. А свинина дає необхідну жирність і ніжність. Виходить ідеальний баланс!

  • М'ясо - 700 грам (філе)
  • Кнопка - 200 грам
  • Яйця - 1-2 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Борошно - 150 грам
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
котлети класичні з фаршу - фото крок 1
Ріжемо м'ясо на шматки, очищаємо цибулю і часник, ріжемо їх теж шматочками (маленькими). Все це перемелює за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Замочуємо шматок батона в молоці, його теж треба буде перемолоти (можна пропустити все разом). Забиваємо в мисочку до всіх інгредієнтів 1 велике яйце.
котлети класичні з фаршу - фото крок 2
Тепер все перемелені інгредієнти потрібно гарненько перемішати до однорідного стану. Потім кладемо сіль, перець, можна також використовувати зелень і інші приправи. Формуємо руками котлетки.
котлети класичні з фаршу - фото крок 3
Щоб котлети не прилипали до рук і тарілці, збризніть їх водою. Насипаємо борошно в миску. Обвалюють кожну котлету в борошні з усіх боків. Замість борошна добре підуть панірувальні сухарі.
котлети класичні з фаршу - фото крок 4
Тепер розігріваємо сковороду і наливаємо в неї рослинного масла. Зазвичай масла для котлет шкодувати не варто, інакше вони вийдуть сухими і можуть підгоріти. Ви можете долити водички в кінці обсмажування, накривши сковорідку кришкою. Тоді котлети будуть тушкованими.
котлети класичні з фаршу - фото крок 5
Котлети обсмажуємо з усіх боків, в тому числі і з боків. Тоді вони будуть прожарити більш рівномірно і не встигнуть підгоріти. Подаємо готові котлетки з гарніром у вигляді овочів, пюре або гречки. Смачного!

Схожі рецепти