Котлети класичні з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вирішила приготувати котлети. І захотілося саме чогось традиційного, тому дістала доброго м'яса і вирішила порадувати сімейство. Читайте, як приготувати котлети класичні з фаршу.
Справжні класичні котлети найкраще виходять з змішаного фаршу. Як м'ясо я зазвичай беру яловичину і свинину (десь приблизно 50/50). Ще мій дідусь говорив, що такі котлети найсмачніші. Яловичина в молотом вигляді готується в рази швидше, ніж шматками. А свинина дає необхідну жирність і ніжність. Виходить ідеальний баланс!
- М'ясо - 700 грам (філе)
- Кнопка - 200 грам
- Яйця - 1-2 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Борошно - 150 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Ріжемо м'ясо на шматки, очищаємо цибулю і часник, ріжемо їх теж шматочками (маленькими). Все це перемелює за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Замочуємо шматок батона в молоці, його теж треба буде перемолоти (можна пропустити все разом). Забиваємо в мисочку до всіх інгредієнтів 1 велике яйце.
Тепер все перемелені інгредієнти потрібно гарненько перемішати до однорідного стану. Потім кладемо сіль, перець, можна також використовувати зелень і інші приправи. Формуємо руками котлетки.
Щоб котлети не прилипали до рук і тарілці, збризніть їх водою. Насипаємо борошно в миску. Обвалюють кожну котлету в борошні з усіх боків. Замість борошна добре підуть панірувальні сухарі.
Тепер розігріваємо сковороду і наливаємо в неї рослинного масла. Зазвичай масла для котлет шкодувати не варто, інакше вони вийдуть сухими і можуть підгоріти. Ви можете долити водички в кінці обсмажування, накривши сковорідку кришкою. Тоді котлети будуть тушкованими.
Котлети обсмажуємо з усіх боків, в тому числі і з боків. Тоді вони будуть прожарити більш рівномірно і не встигнуть підгоріти. Подаємо готові котлетки з гарніром у вигляді овочів, пюре або гречки. Смачного!