Копчений судак
(покроковий рецепт з фото)
Копчення в домашніх умовах - процес абсолютно нескладний, але дивно захоплюючий. Хочете отримати насолоду від натуральної копченої рибкою без зайвого клопоту? тоді запам'ятовуйте, що потрібно зробити.
Хочу поділитися з вами дуже класним способом, як приготувати копченого судака. Крім класичного засолу можна помістити в черевце рибки зелень, трохи моркви, а також доповнити спеціями за смаком. Якщо час дозволяє, краще засолити судака заздалегідь. Аромат і смак такий рибки просто не передати словами.
- Судак - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Зелень і спеції - За смаком
1. Рибу вимийте і очистіть від нутрощів, зробіть надрізи гострим ножем.
2. Натріть її сіллю з усіх боків.
3. При бажанні можна доповнити рибку зеленню та спеціями.
4. Залиште рибку мінімум на пару годин. Після чого підготуйте коптильню, викладіть на дно тріски, а на решітку - рибу.
5. Встановіть на вогонь, щільно закривши кришку.
6. Судак коптиться всього близько 18-20 хвилин.
7. Ось така апетитна рибка вийшла в результаті. Пригощайтеся!