Копчений чорнослив
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно навчилася робити копчений чорнослив в домашніх умовах. Такі ягоди можна зберігати в сухий банку хоч цілу зиму і додавати взимку в компоти, киселі і випічку. Смачно, спробуйте обов'язково!
Розповім вам, як зробити копчений чорнослив в домашніх умовах. Виходить дуже смачна заготівля, якщо, правда, ви в захваті від кисленького, адже сливи в процесі сушіння і копчення стають набагато кисліше, тому і додавати такі "сушіння" можна в блюда акуратно, факультативно, по кілька ягідок. І, до речі, найбільше така заготовка поєднується з рецептом плову! рекомендую!
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 400 мілілітрів
1. Зливи моєму, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Зробимо сироп - кип'ятимо воду з цукром, потім вогонь зменшимо, додамо сливи і ще раз доведемо до кипіння. Відціджуємо, викладаємо сливи на деко і посипаємо цукром.
2. Далі коптимо або сушимо сливи в сушарці або в духовці.
3. Сушити треба сливи в три заходи, по 12 годин і з перервами в стільки ж. Ось і всі премудрості!