Рецепт Чорнослив з горіхами в сметані фото

Чорнослив з горіхами в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Горіхи, Грецькі горіхи, Сухофрукти, Чорнослив
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Фуршет
Десерти

Дуже простий і швидкий в приготуванні, доступний за вартістю і корисний десерт. Тому сьогодні я розповім, як приготувати чорнослив з горіхами в сметані. Буде смачно і дітям, і дорослим!

Сухофрукти не менше корисні для організму, ніж свіжі фрукти або овочі. До того ж, їх можна дістати в будь-який час року або подбати заздалегідь і зробити заготовки самостійно. Чорнослив, як і інші сухофрукти, можна використовувати для приготування плову, каші, перших страв і м'яса (в якості начинки або гарніру), а також для приготування соусу і всіляких десертів. Перед приготуванням його обов'язково замочують на кілька хвилин і вже після використовують.

  • Чорнослив - 100 грам
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 5 Ст. Ложок
чорнослив з горіхами в сметані - фото крок 1
1. Чорнослив гарненько мою, потім розміщую в невелику тарілку і заливаю окропом (щоб повністю вкрилися), залишаю на 5-10 хвилин в залежності від розміру і сухості.
чорнослив з горіхами в сметані - фото крок 2
2. Тим часом чищу волоські горіхи і кожне ядро ​​поділяю на чотири частини. Зливаю воду з распаренного чорносливу, викладаю його на рушник паперовий, остуджують і обтираю. У кожному відрізаю невеликий шматочок, роблячи як би кишенька, всередину кожного кладу горішок.
чорнослив з горіхами в сметані - фото крок 3
3. Сметану змішую з цукром і міксером, збиваю до розчинення крупинок. У форми для подачі на дно викладаю чорнослив, потім викладаю сметанний крем і відправляю форми в холодильник на 3-5 годин.
чорнослив з горіхами в сметані - фото крок 4
4. Через необхідний час дістаю форми з холодильника і посипаю подрібненими волоськими горіхами, смачного!

Схожі рецепти