Кальмар копчений
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли бачити кальмари у вигляді сухої закуски до пива. Але його можна з успіхом приготувати і по-іншому. Прокоптить кальмара над грилем і ви отримаєте дуже смачне і апетитне блюдо. Спробуйте!
Як приготувати кальмар копчений?
1. Приготуйте маринад для м'яса кальмарів. Для цього змішайте паприку, кмин, сіль, перець і рубаний часник. Додайте цедру лимона і чверть склянки оливкової олії, суміш добре перемішайте.
2. Також приготуйте соус, який нам знадобиться для готового м'яса. Для цього вичавити сік лимона в окремий посуд, додайте чайну ложку перуки і добре змішайте.
3. Кальмари розморозити (якщо вони у вас заморожені), промийте водою і занурте в маринад. Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по м'ясу і відправте в холодильник на півгодини.
4. Тим часом розігрійте гриль і підготуйте бамбукові палички, які ви будете використовувати в якості вертелів. Змочіть їх в воді, щоб вони не загорілися над грилем.
5. Мариноване м'ясо кальмара акуратно насадити на бамбукові палички і обсмажте над грилем близько 2-3 хвилин з кожного боку.
Готове м'ясо полийте соусом, який ми підготували заздалегідь. Подавайте копченого кальмара гарячим.
Смачного!
- М'ясо кальмара - 500 грам
- Паприка - 2 чайних ложки
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 0, 25 склянки
1. Приготуйте маринад для м'яса кальмарів. Для цього змішайте паприку, кмин, сіль, перець і рубаний часник. Додайте цедру лимона і чверть склянки оливкової олії, суміш добре перемішайте.
2. Також приготуйте соус, який нам знадобиться для готового м'яса. Для цього вичавити сік лимона в окремий посуд, додайте чайну ложку перуки і добре змішайте.
3. Кальмари розморозити (якщо вони у вас заморожені), промийте водою і занурте в маринад. Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по м'ясу і відправте в холодильник на півгодини.
4. Тим часом розігрійте гриль і підготуйте бамбукові палички, які ви будете використовувати в якості вертелів. Змочіть їх в воді, щоб вони не загорілися над грилем.
5. Мариноване м'ясо кальмара акуратно насадити на бамбукові палички і обсмажте над грилем близько 2-3 хвилин з кожного боку.
Готове м'ясо полийте соусом, який ми підготували заздалегідь. Подавайте копченого кальмара гарячим.
Смачного!