Рецепт Кальмар копчений фото

Кальмар копчений
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Пісні страви
На природу , На святковий стіл
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ми звикли бачити кальмари у вигляді сухої закуски до пива. Але його можна з успіхом приготувати і по-іншому. Прокоптить кальмара над грилем і ви отримаєте дуже смачне і апетитне блюдо. Спробуйте!

Опис приготування:

Як приготувати кальмар копчений?

1. Приготуйте маринад для м'яса кальмарів. Для цього змішайте паприку, кмин, сіль, перець і рубаний часник. Додайте цедру лимона і чверть склянки оливкової олії, суміш добре перемішайте.

2. Також приготуйте соус, який нам знадобиться для готового м'яса. Для цього вичавити сік лимона в окремий посуд, додайте чайну ложку перуки і добре змішайте.

3. Кальмари розморозити (якщо вони у вас заморожені), промийте водою і занурте в маринад. Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по м'ясу і відправте в холодильник на півгодини.

4. Тим часом розігрійте гриль і підготуйте бамбукові палички, які ви будете використовувати в якості вертелів. Змочіть їх в воді, щоб вони не загорілися над грилем.

5. Мариноване м'ясо кальмара акуратно насадити на бамбукові палички і обсмажте над грилем близько 2-3 хвилин з кожного боку.

Готове м'ясо полийте соусом, який ми підготували заздалегідь. Подавайте копченого кальмара гарячим.

Смачного!


  • М'ясо кальмара - 500 грам
  • Паприка - 2 чайних ложки
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 0, 25 склянки
Як приготувати кальмар копчений?

1. Приготуйте маринад для м'яса кальмарів. Для цього змішайте паприку, кмин, сіль, перець і рубаний часник. Додайте цедру лимона і чверть склянки оливкової олії, суміш добре перемішайте.

2. Також приготуйте соус, який нам знадобиться для готового м'яса. Для цього вичавити сік лимона в окремий посуд, додайте чайну ложку перуки і добре змішайте.

3. Кальмари розморозити (якщо вони у вас заморожені), промийте водою і занурте в маринад. Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по м'ясу і відправте в холодильник на півгодини.

4. Тим часом розігрійте гриль і підготуйте бамбукові палички, які ви будете використовувати в якості вертелів. Змочіть їх в воді, щоб вони не загорілися над грилем.

5. Мариноване м'ясо кальмара акуратно насадити на бамбукові палички і обсмажте над грилем близько 2-3 хвилин з кожного боку.

Готове м'ясо полийте соусом, який ми підготували заздалегідь. Подавайте копченого кальмара гарячим.

Смачного!

Схожі рецепти