Копчений адигейський сир
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо до пива відмінну закуску! Тепер і в домашніх умовах можна приготувати копчений адигейський сир. Дивимося рецепт і записуємо!
Для приготування копченого адигейського сиру спочатку зробимо сам сир безпосередньо. Я готую по найпростішому рецептом, виходить досить дієтичний сир. Можете використовувати так звану Адигейську сіль - або покупну суміш, або самому робити (набір зелені і спецій грузинський). Сироватку тримайте 2-3 в холодильнику, щоб кисліші була. Дивимося далі рецепт.
- Молоко - 1 літр
- Сироватка - 1 літр
- Сіль - За смаком
Доводимо молоко до кипіння, потім додаємо сироватку, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 7-10. Сир повинен утворитися, шапочка наверх підніметься.
Через марлю зливаємо рідину, дайте стекти. Додати сіль.
Можете ще вичавити.
Кладемо в марлі прямо під прес. Ми залишаємо в холодильнику на кілька годин.
Ось у нас просто сир адегейскій вийшов.
Тепер його коптимо: в коптильню викладаємо тріску (вільхову або яблучну), сам сир викладаємо на листя винограду або смородини. Копт 30 хвилин.
Готовий копчений адигейський сир набуває золотисту скориночку і неперевершений аромат. Смачного!
Готовий копчений адигейський сир набуває золотисту скориночку і неперевершений аромат. Смачного!