Рецепт Копчений адигейський сир фото

Копчений адигейський сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет
Страви копчені

Готуємо до пива відмінну закуску! Тепер і в домашніх умовах можна приготувати копчений адигейський сир. Дивимося рецепт і записуємо!

Для приготування копченого адигейського сиру спочатку зробимо сам сир безпосередньо. Я готую по найпростішому рецептом, виходить досить дієтичний сир. Можете використовувати так звану Адигейську сіль - або покупну суміш, або самому робити (набір зелені і спецій грузинський). Сироватку тримайте 2-3 в холодильнику, щоб кисліші була. Дивимося далі рецепт.

  • Молоко - 1 літр
  • Сироватка - 1 літр
  • Сіль - За смаком
копчений адигейський сир - фото крок 1
Доводимо молоко до кипіння, потім додаємо сироватку, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 7-10. Сир повинен утворитися, шапочка наверх підніметься.
копчений адигейський сир - фото крок 2
Через марлю зливаємо рідину, дайте стекти. Додати сіль.
копчений адигейський сир - фото крок 3
Можете ще вичавити.
копчений адигейський сир - фото крок 4
Кладемо в марлі прямо під прес. Ми залишаємо в холодильнику на кілька годин.
копчений адигейський сир - фото крок 5
Ось у нас просто сир адегейскій вийшов.
копчений адигейський сир - фото крок 6
Тепер його коптимо: в коптильню викладаємо тріску (вільхову або яблучну), сам сир викладаємо на листя винограду або смородини. Копт 30 хвилин.
Готовий копчений адигейський сир набуває золотисту скориночку і неперевершений аромат. Смачного!

Схожі рецепти