Копчена паприка
(покроковий рецепт з фото)
Копчена паприка в домашніх умовах готується по-різному. Я уявляю рецепт копченої паприки по-середземноморському. Для цього нам знадобиться мультиварка.
Подається копчена паприка в домашніх умовах на окремому блюді. Соус, утворений після копчення в мультиварці потрібно буде змішати з приправами, часником і винним оцтом і поливати їм готову страву. В якості закуски така копчена паприка - ідеальний варіант. Її можна навіть закатати по банках і відправити в комору.
- Перець солодкий - 2-3 штук
- Рослинна олія - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Винний оцет - За смаком
- Сіль і прованські трави - За смаком
1. Я зазвичай беру паприку різних кольорів. Видаляю насіння, після чого нарізаю на половинки.
2. У чашу для обвуглювання засипаємо тирсу і вливаємо 100мл води. Викладаємо на решітку нарізану паприку.
3. На панелі управління вибираємо режим "гаряче копчення" і чекаємо закінчення приготування.
4. Після виключення програми даємо перцю постояти ще хвилин 20 при закритій чаші, щоб паприка ще більше просочилася цим чудодійним ароматом копчення.
5. Після цього викладаємо перець на блюдо і готуємо маринад: оцет змішуємо зі спеціями, додаємо сік після перцю і пропускаємо часник. Все перемішуємо і цим соусом поливаємо на блюді перець.