Рецепт Копчена ікра фото

Копчена ікра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Ікра
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Страви копчені
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Мало хто знає, що ікру взагалі можна коптити, а якщо і чули про таке, то вдома точно не робили. А я ось спробувала, і експеримент вийшов вдалим! Розповім тепер і вам, спробуйте, смачно!

Опис приготування:

Хочу вам розповісти, як зробити копчену ікру в домашніх умовах. Комусь може здатися, що це занадто"багатий" рецепт, але тільки не дружинам рибалок! В особливо"вдалих" випадках ікри в середньому улов буває по-справжньому багато - гріх не скористатися нагодою! Ось тільки скажу, що таку ікру я"в чистому вигляді" не вживаю, подрібнюю в блендері зі сметаною і сиром, як на фото, тоді смак ніжніше.

  • Ікра свіжа - 1 кілограм
  • Сіль - 1.2 кілограма
  • Вода - 5 літрів
копчена ікра - фото крок 1
1. Ікру перекладаємо в мішечок і ретельно промиваємо. Зробимо соляний розчин з води і солі, і опускаємо туди туго зав'язаний мішечок з ікрою. Нехай солиться годину.
копчена ікра - фото крок 2
2. Тепер мішечок дістаємо і підвішуємо в будь-який зручний вам місце сушитися приблизно на півгодини.
копчена ікра - фото крок 3
3. Коптити ікру треба при 27 градусах до того часу, поки вона не зменшиться в розмірах приблизно на 25 відсотків. А далі вже робимо заправку і подаємо у вигляді пасти, або подаємо прямо в копченому вигляді!

Схожі рецепти