Копчена ікра
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, що ікру взагалі можна коптити, а якщо і чули про таке, то вдома точно не робили. А я ось спробувала, і експеримент вийшов вдалим! Розповім тепер і вам, спробуйте, смачно!
Хочу вам розповісти, як зробити копчену ікру в домашніх умовах. Комусь може здатися, що це занадто "багатий" рецепт, але тільки не дружинам рибалок! В особливо "вдалих" випадках ікри в середньому улов буває по-справжньому багато - гріх не скористатися нагодою! Ось тільки скажу, що таку ікру я "в чистому вигляді" не вживаю, подрібнюю в блендері зі сметаною і сиром, як на фото, тоді смак ніжніше.
- Ікра свіжа - 1 кілограм
- Сіль - 1.2 кілограма
- Вода - 5 літрів
1. Ікру перекладаємо в мішечок і ретельно промиваємо. Зробимо соляний розчин з води і солі, і опускаємо туди туго зав'язаний мішечок з ікрою. Нехай солиться годину.
2. Тепер мішечок дістаємо і підвішуємо в будь-який зручний вам місце сушитися приблизно на півгодини.
3. Коптити ікру треба при 27 градусах до того часу, поки вона не зменшиться в розмірах приблизно на 25 відсотків. А далі вже робимо заправку і подаємо у вигляді пасти, або подаємо прямо в копченому вигляді!