Рецепт Компот з печери в зимовий період фото

Компот з печери в зимовий період
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Заготовки , Напої , Консервація , Компоти
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Тернівка - вид сливи. Ягода невелика, кисло-солодка, з терпким смаком. З неї відмінно виходять киселі і компоти, яким терен надає дуже гарний колір.

Опис приготування:

Для приготування компоту з терну беріть цілі, неушкоджені плоди. Тому терен потрібно попередньо перебрати і видалити плодоніжки. Після того, як ви помили плоди, їх слід підсушити на рушник і можна приступати до приготування компоту. Компот з тернівки можна приготувати зі стерилізацією або без неї. У мене другий варіант. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 літрова банка компоту.

  • Терн - 250 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 0, 25 чайних ложки
компот з печери в зиязикай період - фото крок 1
Підготуйте для компоту терен, цукор і лимонну кислоту.
компот з печери в зиязикай період - фото крок 2
Терн добре помийте.
компот з печери в зиязикай період - фото крок 3
І викладіть в стерилізовані банки.
компот з печери в зиязикай період - фото крок 4
Налийте в банку з терном киплячу воду. Накрийте стерилізованої кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
компот з печери в зиязикай період - фото крок 5
Потім воду злийте в каструлю, а в банку насипте цукор за смаком і лимонну кислоту.
компот з печери в зиязикай період - фото крок 6
Воду в каструлі доведіть до кипіння і вдруге залийте Тернівки. Засукайте кришкою, переверніть верх дном і укутайте в ковдру. Тримайте в ковдрі до повного охолодження банки. Зберігайте в коморі.
компот з печери в зиязикай період - фото крок 7
Компот з терну на зиму готовий!

Схожі рецепти