Компот з печери в зимовий період
(покроковий рецепт з фото)
Тернівка - вид сливи. Ягода невелика, кисло-солодка, з терпким смаком. З неї відмінно виходять киселі і компоти, яким терен надає дуже гарний колір.
Для приготування компоту з терну беріть цілі, неушкоджені плоди. Тому терен потрібно попередньо перебрати і видалити плодоніжки. Після того, як ви помили плоди, їх слід підсушити на рушник і можна приступати до приготування компоту. Компот з тернівки можна приготувати зі стерилізацією або без неї. У мене другий варіант. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 літрова банка компоту.
- Терн - 250 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте для компоту терен, цукор і лимонну кислоту.
Терн добре помийте.
І викладіть в стерилізовані банки.
Налийте в банку з терном киплячу воду. Накрийте стерилізованої кришкою і дайте постояти 20 хвилин.
Потім воду злийте в каструлю, а в банку насипте цукор за смаком і лимонну кислоту.
Воду в каструлі доведіть до кипіння і вдруге залийте Тернівки. Засукайте кришкою, переверніть верх дном і укутайте в ковдру. Тримайте в ковдрі до повного охолодження банки. Зберігайте в коморі.
Компот з терну на зиму готовий!