Вино з печери
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє виноробство - це нескладний і дуже захоплюючий процес. Основою для нього може бути безліч ягід і фруктів. Ось перед вами один цікавий варіант, як приготувати вино з терну.
1. Терн вимийте під проточною водою і викладіть в каструлю. Залийте водою так, щоб покрило ягоди, і відправте на вогонь.
2. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і проваріть до м'якості. Потім зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
3. В окремій каструлі залийте цукор водою, доведіть до кипіння. Provara сироп навколо 2-3 хвилин, помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім зніміть з вогню.
4. Перелийте сироп в бутель, додайте до нього немитий родзинки. Для прискорення процесу приготування можна додати дріжджі.
5. Трохи охолонувши терен перелийте в сироп. Накрийте бутель марлею, і залиште бродити вино днів на 5-6.
6. Після підготуйте чисту сулію, і перелийте в неї вино, процідивши його через марлю.
7. Накрийте спеціальною кришкою (має гідрозатвор), і залиште вино з терну в домашніх умовах місяці на 3.
Після можна перший раз спробувати то, що вийшло. При необхідності залиште вино визрівати і далі.
Воно виходить дуже ароматним, в міру солодким і неймовірно смачним. Це вино, яке варто спробувати.
- Терн - 5 кілограм
- Цукор - 3 кілограма
- Вода - 2 L
- Ізюм - 200 грам
2. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і проваріть до м'якості. Потім зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.
3. В окремій каструлі залийте цукор водою, доведіть до кипіння. Provara сироп навколо 2-3 хвилин, помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім зніміть з вогню.
4. Перелийте сироп в бутель, додайте до нього немитий родзинки. Для прискорення процесу приготування можна додати дріжджі.
5. Трохи охолонувши терен перелийте в сироп. Накрийте бутель марлею, і залиште бродити вино днів на 5-6.
6. Після підготуйте чисту сулію, і перелийте в неї вино, процідивши його через марлю.
7. Накрийте спеціальною кришкою (має гідрозатвор), і залиште вино з терну в домашніх умовах місяці на 3.
Після можна перший раз спробувати то, що вийшло. При необхідності залиште вино визрівати і далі.
Воно виходить дуже ароматним, в міру солодким і неймовірно смачним. Це вино, яке варто спробувати.